Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı'da Keşkek Hayrı

Sındırgı

Sındırgı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliklere kapsamında 5 bin kişilik Mevlitli Keşkek hayrı yapıldı.

Sındırgı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliklere kapsamında 5 bin kişilik Mevlitli Keşkek hayrı yapıldı.
Belediye önünde yapılan Keşkek hayrına Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Kutlu doğum haftası ülkemizde yıllardan beri peygamber efendimizin bu insanlığa olan mesajını topluma daha iyi anlata bilmek maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca kutlamaları gerçekleştirilen bir hafta. Peygamber efendimizin bütün dünya insanlığının barışa çağırdığı ilimde ahlakta en üst düzeyde bulunduğu örnek insan. Örnek karakteri insanlığa tanıtmak maksadıyla yapılan bir hafta. Bizde bu etkinlik çerçevesinde peygamber efendimizin ahlakını diğer kurumlar olsun belediye başkanlığımız bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Bugün burada yaptığımız organizasyonla bir keşkek cemiyeti bir keşkek hayrı düzenledik. Birkaç gün öncesinde de müftülüğümüzün Ankara'dan Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim başkanının geldiği bir konferans vardı. Peygamber efendimizi anlayabilmek, anlatabilmek ve gelecek nesillere tanıtabilmek için birlik ve beraberliği dünya barışına katkı verebilecek örnek insanın hayatımızın işselleştirmek için bu tür organizasyonlara devam edeceğiz inşallah. Allah hayrımızı kabul etsin birlik ve beraberlik getirebilecek helal getirebilecek nifak işlerden uzak etsin. Geçenlerde bir gezimizle beraber Çanakkale'ye bin iki yüz kişi ile beraber yolculuk yapmıştık. Bedrin Arslanları bu kadar şanlı denilen Çanakkale'yi yaşatabilecek ve peygamber efendimizin ahlakı ile de donatılmış bir yeni asımın neslini tekrar oluşturabilecek fikir organizasyonların içinde belediyemiz her zaman katılmaya devam edecektir.” dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Belediye Meclis Üyeleri vatandaşlara keşkek dağıttı. İlçe Müftüsü Halil Hazar dua yaptı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli