Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Sındırgı'dan depremzedelere 50 ev

Sındırgı

Türkiye'yi derinden etkileyen depremin ardından ülke genelinde yardım kampanyaları artarak devam ediyor.

Türkiye'yi derinden etkileyen depremin ardından ülke genelinde yardım kampanyaları artarak devam ediyor. 
Sındırgı Deprem Koordinasyon Merkezi organizasyonunda, “Evim Yuvan Olsun” kampanyası dâhilinde hayırseverlerin boş duran 50 evi depremzedelere açıldı. 
6 Şubat 2023 Pazartesi gününden bu yana Sındırgı ilçesine 200'ün üzerinde afetzede vatandaş geldi. İlk zamanlar ilçedeki belediye, kamu kurumu ve özel sektöre ait tesislerde ağırlanan afetzede aileler ev rahatlığını yaşamaları adına evlere yerleştirildi. Evlere yerleştirilen afetzede vatandaşların tüm ihtiyaçları Deprem Koordinasyon Merkezi öncülüğünde hayırsever vatandaşlar, belediye ve kaymakamlık tarafından karşılanıyor. 
Sındırgı'nın sıcak komşuluk ilişkileri afetzedelerin kendilerini memleketlerinde olduğu gibi güvende hissetmeleri sağlanıyor. 
Sındırgı’da misafir edilen afetzedelerin kayıtlarının tutulması ve tüm ihtiyaçlarının hızlı ve eksiksiz karşılanması adına Sındırgı Deprem Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Sındırgı'da depremden etkilenen 6 ilden gelen 40'a yakın aile ve 200'in üzerinde kişi var. Afetzede kardeşlerimiz farklı evlere hayırseverlerin kullanmadıkları evlerine yerleştirildi. Evlere yerleştirildiği anda ihtiyaçları da her daim oluyor. Sındırgı Deprem Koordinasyon Merkezi’ne başvurarak onların evlerinde kullanılmak üzere ikinci el evlerinizde kullanmadığınız kullanılabilir durumdaki eşyalarınızı, tüm yardım malzemelerinizi onlara ulaştırabiliriz. Vatandaşlarımıza bu konuda biz öncülük yapıyoruz.” dedi.  Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sındırgı' depremzedelere
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı