Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı’dan Hatay’a Gönül Köprüsü

Sındırgı’dan Hatay’a Gönül Köprüsü

Hatay’da Geçici Barınma İhtiyacı İçin Sındırgı Mahallesi kuruluyor.

Hatay’da Geçici Barınma İhtiyacı İçin Sındırgı Mahallesi kuruluyor. 
Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde yaraları sarmak için yediden yetmişe herkes seferber olmuş durumda. İlk günden başlayarak Sındırgı İlçesi’nde toplanan 20 TIR’a yakın acil ihtiyaç listesinde yer alan ürünler AFAD, Kızılay koordinasyonunda deprem bölgesinde farklı illere ulaştırılırken, barınma ihtiyacının çözülmesi adına da yeni bir kampanya başlatıldı. 
İlçeye gelen hayırsever vatandaşların evlerine yerleştirilen depremzedelerin yanı sıra bölgede bulunan ve orada kalacak vatandaşların da asıl konutları teslim edilinceye kadar barınma ihtiyacının karşılanması adına “Hatay’da Sındırgı Mahallesi“ kurulması kararı alındı. Konteyner evlerden oluşacak ilk etapta 100 konteynerlik proje için Sındırgı İlçe kaymakamlığı oluru ile yardım hesabı açıldı. 
Hayırsever vatandaşların destekleri ile alınacak konteyner evler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile alt yapı ve çevre düzenlemesinin yapılacağı 10 dönümlük alana yerleştirilerek depremzedelerin geçici barınma ihtiyacının karşılanması için Sındırgı mahallesi oluşturulacak. Konteynerlerin üzerinde ise Sındırgı’nın her mahallesinin adı, kurumların adı yer alacak. Şahıs ve şirket adına konteyneri tek başına almak isteyenlerin ise isimleri konteyner evler üzerine yazılacak. 
Boş konteyner fiyatı 72.000 TL, eşyalı konteyner fiyatı ise 96.000 TL olarak belirlendi. Yardımlar Sındırgı Kaymakamlığı tarafından onaylı Kaymakamlık Yardım Hesabında toplanacak.  Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı