Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı´nın, Akhisar ve Balıkesir Caddesi Prestij Caddesi olacak

Sındırgı´nın, Akhisar ve Balıkesir Caddesi Prestij Caddesi olacak

Sındırgı ilçesinde alt yapı çalışmaları nedeniyle vatandaşlar toz ve çamur problemi yaşıyordu.

Ana arterlerde gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları hız kazanırken, Balıkesir caddesi üzerinde kısa bir çalışmanın kaldığı ve hafta sonuna kadar tamamlanacağı öğrenildi.
Akhisar Caddesi İmam Hatip Lisesi önünden başlamak suretiyle döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarına da başlandı.
Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak 3 km´lik proje ile kaldırımlar genişleyecek, bisiklet yolu ile yayaların güvenliğinin ön planda tutulduğu bir cadde haline gelecek.
Akhisar caddesi boyunca çift taraflı bisiklet yolu ve genişletilmiş kaldırımlar ile belirli mesafelerde yerleştirilecek dinlenme grupları ve aydınlatma ile cadde yürüyüş yolu rahatlığına kavuşacak. Özellikle mevcut durumda caddenin aşırı geniş olmasından dolayı araçların hızlı gitmesi sebebiyle ölümlü kazalara sebebiyet veriyordu. Cadde boyunca araç parkları için cepler de yapılacak. 7 metre genişliğinde otoban ölçülerinde çift şerit olarak güvenlik önlemleri arttırılmış bir cadde oluşacak. Bu sayede kazaların da önüne geçilmesi hedefleniyor.
Balıkesir Caddesi üzerinde 1930´lu yıllarda dikilen Çınar ağaçları da ilçenin sembolü haline gelmişti. Aynı çınarlardan 10 metre arayla Akhisar Caddesine de dikilecek. Işıklandırmaları, yeşillendirme çalışmaları ve yayalaştırılmış bir proje ile iki caddenin düzenlenmesi, ilçeye ayrı bir prestij katacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı