Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı´nın değerleri büyük ilgi görüyor

Sındırgı´nın değerleri büyük ilgi görüyor

Sındırgı İlçesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin hediyelik alabileceği, Sındırgı´nın 3000 yıllık kültürü yağcibedir halı motiflerinin işlendiği el sanatları, Sındırgı yörük biblo bebekleri, takılar, leylek figürlü magnetler, hat sanatının işlen

Sındırgı İlçesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin hediyelik alabileceği, Sındırgı´nın 3000 yıllık kültürü yağcibedir halı motiflerinin işlendiği el sanatları, Sındırgı yörük biblo bebekleri, takılar, leylek figürlü magnetler, hat sanatının işlendiği tablolar, hanımeli üyelerinin ellerinden çıkan muhteşem eserler yay/lada sergi salonunda Balikesir´lilere tanıtılıyor.
Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü´ne bağlı olarak faaliyet gösteren Hanımeli Çarşısında kısa bir süre içerisinde Sındırgı´ya ait değerler hanımların elinde şekillenerek, hikâyeleri ile birlikte görücüye çıktı.
Termal kaynakları ve doğal güzellikleri ile turizm alanında atağa geçen ilçenin ziyaretçilere hatıralar sunabilecek ürünleri de Hanımeli Çarşısından sağlanıyor. Sıradan hediyeliklerin aksine, her bir üründe ayrı bir hikâye ve doğallık bulabilen ziyaretçiler de projeden oldukça memnun.
Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı A.Edip Uğur´un eşi Nurgül Uğur´da sergi salonunu ziyaret ederek hanımeli üyelerinin yaptığı el sanatlarını inceledi. Hanımeli Çarşısındaki ürünlerin yer aldığı sergiyi başarılı bulan ve kısa sürede bu kadar güzel ve hikayesi olan ürünlerin ortaya çıkarılmasını takdir eden Uğur, başta projeyi hayata geçiren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ı ve hanımeli üyelerini kutladı.
Balıkesir´li vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergi 13 Ağustos Pazar günü 22.30´a kadar ziyaret edilebilecek. Aynı zamanda sanatsal el dokuma ürünlerin yapılışı da belirli günlerde ziyaretçilere canlı olarak sergileniyor. Sergiyi kaçıranlar ise Sındırgı ilçesi Şerif Paşa Meydanında kurulan Hanımeli Çarşısı´nı ziyaret edebilecekler.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli