Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sındırgı´nın tarihi ve kültürü sempozyumla anlatılacak

Sındırgı´nın tarihi ve kültürü sempozyumla anlatılacak

?Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu, 5-7 Ekim tarihleri arasında Sındırgı İlçesi´nde düzenlenecek.

?Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu, 5-7 Ekim tarihleri arasında Sındırgı İlçesi´nde düzenlenecek.
Sındırgı ilçesinde ilçe tarihinde bir ilk olacak sempozyuma imza atılacak. 5-7 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu´nda ilçenin tarihi ve kültürü detaylı olarak masaya yatırılacak.
Sındırgı Belediyesi öncülüğünde, Balıkesir Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Ege Üniversitesi´nin katkılarıyla gerçekleştirilecek sempozyuma 45 bildiri ulaştırıldı.
135 akademisyenin katılacağı sempozyum da ilçede bir yıl boyunca gerçekleştirilen çeşitli alanlardaki incelemeler akademisyenler tarafından sunulacak. İlçenin geleceğini planlamada bir altlık oluşturacak araştırmalar ilerleyen günlerde kitap haline getirilerek geleceğe ışık tutacak. Sempozyum aracılığı ile ilçenin bilinmeyen yönleri de otaya konmuş olacak. Vatandaşların da üstün gayret sarf ettiği kültürel değerlerin geri kazandırılması ve yaşatılması adına verilen uğraşlara sempozyum da ayrı bir katkı sağlayacak.
Termal turizm ile gelişime odaklı projeler üreten ve kültürel değerlerin geri kazandırılması adına çalışmalarını sürdüren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, sempozyum ile ilgili yaptığı açıklamada sempozyuma yalnızca akade-misyenleri değil, yatırımcıları ve bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşları davet etti. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli