Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı´ya 4 yılda 600 milyon liralık yatırım kazandırıldı

Sındırgı´ya 4 yılda 600 milyon liralık yatırım kazandırıldı

Sındırgı ilçesinde son 4 yılda 600 milyonluk yatırım ilçeye kazandırıldı.

Özellikle ulaşım yatırımlarının ön planda olduğu ilçede Çevre Yolu, Sındırgı ? Akhisar karayolu ve kırsal mahallelerde hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Gençlik hizmetlerinden, termal yatırımlara, sağlıktan eğitime ilçe her alanda aldığı yatırımlar ile adeta bir şantiye alanı.
İlçeyi hizmetlerle adeta yeni baştan dizayn etme çalışması yürüten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?İlçemiz 80´li yıllara kadar İzmir ? İstanbul yolu üzerinde bulunuyordu. O zamanlar ilçe nüfusumuz fazlaydı, canlılık hat safhadaydı. Bizlerde kaybettiklerimizi geri kazandırmak, ekonomik girdiyi çoğaltarak nüfusumuzu geri kazandırmak için devlet, büyükşehir ve belediye yatırımları ile ilçemizi yeniden dizayn ediyoruz.? dedi.
Sındırgı´nın kaybettiği değerleri tek tek geri kazanmaya başladığını söyleyen Başkan Yavaş, ?Bu çalıştığımız ortamda yaşanılabilir gençlerimizin dışarıya gitmediği burada kaldığı burada iş bulduğu yaşadığı bir mekân haline getirebilmek en büyük amacımız. Bu sebeple ki şehrimizin imkânlarını fırsatlarını değerlendiriyor, istihdama yönelik çalışmalar yapıyoruz. Şu anda şehrimizde iki bine yakın neredeyse kişi devletimizin dört yıl boyunca sürdürdüğü çalışmalar sebebi ile iş bulabilmiş durumda. Akhisar yolunda 200 kişi çalışıyor. TOKİ de 600´e yakın kişi çalıştı. Bugün çevre yolunda yüzlerce insan ekmek buluyor. Zenit maden firmasında yine insanlar ekmek buluyor. Termal otellerde insanlarımıza ekmek kapısı oluyor. Öğrenciler gelsin ve insanlar burada eğitim görsün diye 2000 öğrencinin öğrenim görebileceği bir alanı oluşturacak bir yüksek okul binasını inşa ettik. Amaç gençlerimiz mutlu olsun, boş zamanlarını değerlendirsin, gencimiz kendi ilçesinde hem iş bulsun hem de burada yaşasın.? diye konuştu.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli