Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı´ya can katacak tarihi proje mecliste onaylandı

Sındırgı´ya can katacak tarihi proje mecliste onaylandı

Sındırgı Belediye Meclisi´nin 2020 yılı ilk toplantısında Sındırgı için tarihi bir proje oy çokluğu ile kabul edildi.

Sındırgı Belediye Meclisi´nin 2020 yılı ilk toplantısında Sındırgı için tarihi bir proje oy çokluğu ile kabul edildi.
Önceki dönemde başlayan meydan çalışmalarının devamı niteliğinde olan Kocahan Cumhuriyet Çarşısı Projesi için gerekli çalışmaların başlatılması adına karar oy çokluğu ile kabul edildi.
Özellikle ilçeye dışarıdan katılımın en yüksek olduğu ve Türkiye´nin tek halı festivali başta olmak üzere çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Cumhuriyet Meydanı düzenleme ve yer altı otoparkı projesi, Atatürk caddesi kamulaştırma, genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları ile entegre olacak Kocahan Projesi ile şehir meydanı bütünlük kazanmış olacak, kültür ve alışveriş meydanı halini alacak. Proje alanında kamulaştırma ve imar işlemleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek. Kocahan Cumhuriyet Çarşısı Projesi ile ilçe merkezinde etkinlik, yeşil alan ve alışveriş alanı olarak 12 dönüme yakın bir meydan kazandırılmış olacak. Daha önce yapılan çalışmalar vatandaş nezdinde görülen araç parkı yetersizliği, yeşil alan ile ilgili sorunlarda bu projenin tamamlanması ile birlikte çözüme kavuşacak.
Proje ile Atatürk Caddesi üzerinde bulunan belediye dükkânlarının olduğu alanda araçlar ve tur otobüsleri için park alanı oluşturulacak. İki katlı toplamda 59 dükkanın yapılması planlanan projede dükkan satışlarında öncelik mevcutta bulunan esnaflara verilerek mağduriyet oluşmaması planlanıyor. Mevcutta bulunan belediye dükkanları da yeni yapılacak dükkanların tamamlanmasından sonra yıkılacak. Bu sayede mevcut esnafın zarar görmemesi sağlanacak. 6,5 dönümlük alan içerisinde uygulanacak proje ile yaklaşık 4 dönümün üzerinde yeşil alan ve meydan kazandırılacak. Çevre yoluna yeni yapılacak otogar ile mevcut otogar alanı da otopark ve meydan olarak hizmete sunulacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli