Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sındırgı´ya Jeotermal Sera Bölgesi

Sındırgı´ya Jeotermal Sera Bölgesi

Doğal şehir ünvanlı Balıkesir Sındırgı ilçesi Termal Kaynakları ile her alanda zengin bir memleket. Doğal şehirde Jeotermal Sera Bölgesi oluşturulması ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

Doğal şehir ünvanlı Balıkesir Sındırgı ilçesi Termal Kaynakları ile her alanda zengin bir memleket. Doğal şehirde Jeotermal Sera Bölgesi oluşturulması ile ilgili çalışmalar başlatıldı.
Sındırgı ilçesinde iş imkânı ve ekonomik kazancı arttırmak, konut ısıtmasından arta kalan jeotermal deşarj suyunu verimli bir şekilde kullanmak adına Jeotermal Sera bölgesi için Sındırgı Belediyesi öncülüğünde, ilgili kurumlarca inceleme ve yer tespiti çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Özellikle büyük seraların kurulmasının yanında bölgede bulunan vatandaşların da küçük ve orta ölçekli sera yapmasına da imkân sağlanmış olacak.
Bu kapsamda da gerekli kurumlarca ekonomik, genişletilebilir, merkez sıcak su hattına yakınlığı göz önünde bulundurularak yapılan incelemeler sonucunda Kocakonak ve İbiller mahallesi kesişiminde bulunan Akçagöl mevkiindeki 585 dönümlük meranın 185 dönümlük kısmı uygun görülerek Sındırgı Belediyesi meclisine sunuldu. Belediye meclisi de diğer illerdeki Jeotermal Seraların ve sera bölgelerinin incelenmesi, jeotermal deşarj hattına yakınlığı, toplanabilir arazinin büyüklüğü göz önünde bulundurularak kesin yer tespitinin yapılması adına imar komisyonuna havale etti.
Bunun yanında günlerdir Sındırgı gündeminde yer alan, hayvancılığın katledildiği algısı oluşturularak siyasi rant etmek uğruna resmi karar alınmadan meraların yok edileceği, verim olmamasına rağmen toprakların seralara verileceği konusunda algı oluşturanlara karşı detaylı
tüm açıklama yapıldı. Mecliste yapılan görüşmelerde vatandaşların da daha önceden algı oluşturularak yanlış bilgilendirilmelerine yönelik detaylı açıklamalar da yapıldı.
Bakanlıktan 500 bin lira Hibe Desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ekonomik getirisi yüksek tarım ürünlerine teşvik ve doğal kaynakların verimli kullanılması adına da Sındırgı Belediyesi´ne Jeotermal Sera Bölgesi ilan edilmesi durumunda isale hattının bölgeye götürülerek alt yapının oluşturulması için yaklaşık 500 TL hibe destek almaya hak kazandı.
Başkan Yavaş ? Sındırgı´nın Önünü Açacak Yatırımlara Engel Olmayın, Önce İşin Doğrusunu Bizden Öğrenin ?Meclis gündemini oluşturan, ilgili mahalle sakinlerinin ve siyasi ilçe başkanlarının da katıldığı meclis toplantısında açıklama yapan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş siyasi rant uğruna resmiyete kavuşmadan, doğrusunu öğrenmeden algı oluşturanlara ? Sındırgı´nın Önünü Açacak Yatırımlara Engel Olmayın, Önce İşin Doğrusunu Bizden Öğrenin ? dedi.
İmar Komisyonu Yer Tespiti Yapacak
Başkan Yavaş ? Sındırgı jeotermal ile kalkınan bir ilçe. Çok şükür konut ısıtmasında önemli bir yol kat ettik. Rabbim bir nimet vermiş bizler de bunu her alanda en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Isıtmadan arta kalan dereye akacak boşalma suyumuzun bir kısmını Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile Emendere Termal Otele götürerek iki ayrı kaplıca suyunu birleştirdik. İstihdamı ve ekonomik kazancı arttıracak. BALKURU Jeotermal sebze ve meyve kurutma tesisimiz de çok yakında faaliyete başlayacak. Şimdide arta kalan suyu da verimli olarak kullanabilmek, istihdama ve ekonomiye kazandırmak adına yaptığımız proje ile Tarım ve Orman Bakanlığımızdan hibe destek alacağız. Jeotermal Sera Bölgesinin kurulması demek hem ilçeye yatırımcıların gelmesi hem de suyun gittiği bölgede vatandaşların da bu hizmetten yararlanması demek. Yatırımcıları çekebilmemiz içinde en az 100 dönümlük toplu arazilerin olduğu, sonrasında da genişletilebilecek, merkeze yakın alanlara ihtiyacımız var. Bu kapsamda da ilgili kurumların katılımı ile arkadaşlarımız bir inceleme ve keşif yaptı. Ortada henüz netleşen bir şey yok. Yalnızca uygun görülen bir alan var. Akçagöl olarak tabir ettiğimiz alanında tamamı kullanılmayacak. Bunun içinde kararı verecek olan İmar Komisyonumuz. Biz meclisimizde görüşürüz, imar komisyonumuz incelemeyi yapar, en uygun yerin keşfini yapar biz de o bölgeyi seçeriz. Yeter ki Sındırgı´mızın geleceğine katkı sunacak, istihdamı arttıracak güzel bir projeyi aslını bilmeden baltalamaya, siyasi rant elde etmeye çalışmayalım. Daha Sındırgı Belediye meclisinde konunun detayları görüşülmeden siyasi mecralara taşınıyor, milletin aklı karışıyor, bu durumda bizi ziyadesi ile üzüyor. Muhtarlar derneğimizden üyelerle, imar komisyonumuz, ilgili kurumlardaki arkadaşlarımız önce bir Jeotermal seraları ve sera bölgesini gezsinler, yerleri görsünler, en uygun yeri tespit etsinler biz de projemizi orada yapalım. Bilmeden araştırmadan akıl bulandırmaya hiç gerek yok. Biz her şeye açığız. Bizim tek derdimiz memleketimize hizmet etmek. İstihdamı arttırarak gençlerimizin önünü açmak. Bugün kimileri hayvancılık diyor, tarım diyor. Ona da en büyük desteği veren yine biziz. Birçok bölgeye büyük şehrimizin desteği ile süt toplama tankı kurduk. Hayvancılıkla uğraşanlara devletimiz olsun, büyük şehrimiz olsun birçok farklı alanda destek verdi. Kırsal mahallelerimizde 48 gölet yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Neden bu memleketin insanı daha fazla kazansın. Göç vermeyen göç alan bir ilçe olalım. Bundan sonraki iş imar komisyonumuzda. Gerekli incelemeyi yapacaklar, hep birlikte en doğru yere karar vereceğiz. ? dedi. Haber Merkezi
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli