Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı'ya Termal Sağlık Merkezi geliyor

Sındırgı

Sındırgı İlçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Termal Sağlık Merkezinin yer tespiti için Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün oluşturduğu Komisyon ilçede incelemelerde bulundu. Sındırgı Devlet Hastanesinde eski binalar yıkılarak yeni bin

Sındırgı İlçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Termal Sağlık Merkezinin yer tespiti için Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün oluşturduğu Komisyon ilçede incelemelerde bulundu. Sındırgı Devlet Hastanesinde eski binalar yıkılarak yeni bina yapılması gündeme gelmesinden sonra Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın girişimleriyle Termal Turizm alanında gelişmekte olan ilçeye Termal Sağlık Merkezi yapılması için çalışmalara başlandı.
Sındırgı'ya yeni bir termal sağlık merkezi kazandırılması için Belediye Başkanı Yavaş her türlü desteği vereceklerini söyleyip yeni bina için Sağlık Bakanlığına birkaç yer önerdi.
Önerilen yerlerin biri Taştepe Orman Deposunun olduğu yer olmasından sonra Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yeni orman deposu ve Taştepe Orman Deposunun devri için Bölge Müdür Yardımcısı Muhammed Ali Akaç, Sındırgı Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, Makine İkmal Şube Müdürü, Kadastro Mülkiyet Şube Müdürü, İşletme Pazarlama Müdürlüğünden oluşan komisyon incelemelerde bulundu. Komisyon üyelerini Belediye Başkanvekili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin İlhan eşlik etti.
Komisyon üyelerinin ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkanvekili İlhan, Sındırgı Devlet Hastanesi olarak hizmet veren eski binanın yıkılıp yerine yeni bina gündeme geldiğinde Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, ilçemizin termal turizm alanında geliştiğini ve ilçeye bir termal sağlık merkezinin yapılması için girişimlerde bulundu. Bu girişimlerin sonunda Sağlık Bakanlığınca ilçemize termal turizm sağlık merkezi yapılması uygun görüldü. Belediyemiz tarafından önerilen yerlerden bir tanesi de halkımızın Taştepe Orman Deposu olarak bildiği orman deposu. Bu bölgeye termal sağlık merkezi yapıldığında orman deposunun bir başka yere taşınması söz konusu. Yeni Orman Deposu yapılabilecek yerleri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyona sunduk. Komisyon ilçemize gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın katkılarıyla ilçemize kazandırılacak Termal Sağlık Merkezi ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Belediye Başkanvekili İlhan ve Komisyon üyeleri bir süre Belediye binasında görüş alış verişinde bulunduktan sonra Başkanvekili İlhan komisyon üyelerine hediye verdi.
Haber Merkez



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı