Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sındırgı´da sıcak su kapışması

Sındırgı´da sıcak su kapışması

SINDIRGI´nın sıcak suya kavuşması yolunda geçtiğimiz günlerde atılan ilk adımların ardından, iktidar kanadı harekete geçti.

SINDIRGI´nın sıcak suya kavuşması yolunda geçtiğimiz günlerde atılan ilk adımların ardından, iktidar kanadı harekete geçti. CHP´li Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul´un ilçeye sıcak su getirilmesi amacıyla ilk kazmayı vurduğu bu süreçte, AKP cephesi projenin eski Belediye Başkanı Ekrem Yavaş döneminde geliştirildiğini, Ertuğrul´un kasten projeyi geciktirdiğini ileri sürdü.
AKP Sındırgı İlçe Başkanı Danyal Eroğlu, CHP´li Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul´un Kaymakamlıktaki bir bayramlaşma sırasında sıcak su konusu hatırlatıldığında, "sıcak suyu şimdi getirecek kadar enayi değilim, seçime yakın getiririm, Belediye´yi garantilerim" dediğini iddia etti. 
Sındırgı AKP İlçe Başkanı Danyal Eroğlu, iddialarını şöyle sıraladı:
ÖNCE TEŞEKKÜR...
"Sındırgımız yıllar sonra sıcak suyuna kavuşacak. Bu ilçemiz adına oldukça mutlu olduğumuz bir gelişme. Bu projenin gerçekleşmesinde projeyi başlatan başta AK Partili eski Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, İl Genel Meclisi Başkanımız Ramazan Bahçıvan, Belediye Başkanımız Özgür Ertuğrul'a, Uzunlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. 
DÖRT YILDIR BEKLETİYOR
Ancak bugüne kadar yapılanların yeterince halkımız tarafından bilinmediği, bilenlerin sayısının sınırlı olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık 4 yıl önce AK Partili Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş döneminde yapılan ihaleyle başlayan çalışma nedense 4 yıl boyunca bekletildi, somut hiçbir adım atılmadı. 
Yapılan ihalede sözleşme geregi Sındırgı Belediyesi´nin ödemesi gereken 40 bin TL´lik makbuz bir de suyun alınacagı noktanın krokisi tamamlanacaktı. Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan izin alınacaktı. İki evrak için boşu boşuna 4 yıl bekledi. Aldıgımız izinle geçtigimiz Nisan´da süreç başladı, 26 Haziran´da firmaya yer teslim edildi.
BU GECİKMEYİ HALKA İZAH ETSİNLER
AK Parti Sındırgı İlçe Teşkilatı olarak geçtigimiz Belediye seçimlerinden sonra her platformda, Kaymakamlıkta, Belediye törenlerinde yapabilecegimiz bir şey varsa her zaman hazır oldugumuzu ifade etmemize ragmen 3 yıl hiç bir adım atılmadı. İki evrak bir türlü tamamlanamadı. Mart 2012´de Balıkesir Özel İdaresi´nden izni AK Parti teşkilatının gayretleriyle Belediye Başkanımızla aldık. Ak Parti Sındırgı ilçe teşkilatı sağduyusu olmasa suyun gelmesi mümkün degildi . 
Son yılda Sındırgı´da CHP´yi yönetenlerin, Belediye´yi yönlendirenlerin Sındırgı halkına bu gecikmenin nedenini izah etmelerini bekliyoruz. 
ERTUĞRUL´A ŞOK SUÇLAMA
      Sadece ve sadece CHP yi secimlerde daha iyi bir pozisyonda seçime sokmak için sıcak suyu geciktirenleri Sındırgılılar kesinlikle affetmeyecektir. Eski Kaymakamımız Avni Oral ın ilçede görev yaptıgı dönemde bir bayramlaşma vesilesiyle kaymakamlıkta bulunuyorduk o zaman ilçede belediye başkanı Özgür Ertuğrul´un bulunduğu bir ortamda ´şimdi sıcak suyu getirecek kadar enayi değilim, seçime yakın getiririm, sonraki seçimleri kazanırım´ şeklinde konuştu. Bunu kesinlikle yapmamasını, bunun ilçeye yapılacak en büyük kötülük oldugunu ifade ettik. 
SEÇİMLERDE CHP´Yİ DAHA İYİ BİR POZİSYONA SOKMAK İÇİN...
Sıcak suyu getiren firma aynı firma. Proje aynı proje. Sözleşme aynı sözleşme. Biz niye yaklaşık 4 yıldır bu sıcak suyu kullanamadık? Halkımız bunu en güzel şekilde değerlendirecektir. Son üç yılda Sındırgı'da CHP'yi yönetenlerin, Belediye'yi yönlendirenlerin Sındırgı halkına bu gecikmenin nedenini izah etmelerini bekliyoruz. Sadece ve sadece CHP‘yi seçimlerde daha iyi bir pozisyona sokmak için sıcak suyu geciktirenleri Sındırgılılar kesinlikle affetmeyecektir.
CHP zihniyeti değişmedikçe sonuçda değişmiyor. Son dört yıldır ilçe halkına boş yere çektirilen ekonomik sıkıntıların, işsizlikten ilçeyi terk etmek zorunda kalanların hesabını soracağız.Yaklaşık bir yıl sonra önünüze sandık yine gelecek, bizler Sındırgı halkının sağ duyusuna her zaman güvendik, yine güveniyoruz. Halkımızın gereken desteği vereceğini biliyoruz.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı