Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Sinekle mücadele sürüyor

Sinekle mücadele sürüyor

Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce oluşturulan ekipler, sinek ve haşaratla mücadeleye aralıksız devam ediyor.

Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü`nce oluşturulan ekipler, sinek ve haşaratla mücadeleye aralıksız devam ediyor.
İlçenin tüm mahallelerde devam eden ilaçlamaları yerinde takip eden Belediye Temizlik İşleri Müdürü Kadir Yıldırım, öncelikli hedefin, halkın ve yakında tatil için ilçeye gelecek misafirlerin yoğunluklu olarak yaşadıkları alanların insan ve çevre sağlığına zarar vermeden sinek ve her türlü haşarattan arındırılması olduğunu söyledi.
İnsan sağlığına zarar biyolojik ilaçlarla devam eden ilaçlamalarla, sinekleri kaynağında etkisiz hale getirmek için yoğun uğraş verildiğini dile getiren Yıldırım, "Su birikintileri, atık su kanalları, doğal çukurlar, ağaç yaprakları, sulama kanalları, ahırlar, inşaası devam eden inşaat sahaları, fosseptikler vs. yerler sineklerin yumurtlama ortamlarıdır. Sinekle esas olan mücadele larvayı yok etme mücadelesidir. Her türlü haşaratın üreme alanlarının ilaçlanmasıyla, yaz aylarında ilçede yaşanacak sıkıntılar önemli oranda en aza indirilecektir. İnsan sağlığı her şeyin önünde olan önceliğimiz olup, traktörle yapılan ilaçlamaya hiç ara vermeden devam edilecektir" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false