Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Siren sesinden korkan küçük kıza jandarma şefkati

Siren sesinden korkan küçük kıza jandarma şefkati

Jandarma, yaptığı sürprizle küçük kızın siren sesi korkusunu bitirdi.

Jandarma, yaptığı sürprizle küçük kızın siren sesi korkusunu bitirdi.
Manyas ilçesinin kırsal Salur Mahallesinde dede ve babaannesiyle birlikte yaşayan Elif Yaren isimli küçük kız, Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı Salur Jandarma Karakolu´na ait aracın sirenin sesinden korkarak evinin bahçesinde bulunan sedirin altına saklandı. Küçük kızın siren sesinden korktuğunu fark eden jandarma ekibi aracı durdurup, Yaren´in dedesi emekli polis memuru Fahri Özmen´in kapısını çaldı. Dede Özmen, torununun siren seslerine karşı korkusu olduğunu söylerken, torununun bugün doğum günü olduğunu bildirdi.
Küçük kızın doğum günü olduğunu öğrenin jandarma ekibi, bir pastaneden satın aldıkları pastayı Elif Yaren´in oturduğu eve gelerek birlikte onun yaş gününü kutladılar.
Doğum günü pastasını birlikte kesen küçük kız ve jandarma personeli, küçük kızla uzun süre sohbet edip birlikte oyunlar oynadılar. Daha sonra Elif Yaren´in siren korkusunu yenmesi için jandarma aracına bindirilen küçük kızı mahalle içinde hem gezdirdiler hem de sireni ona çaldırdılar.
Mutluluğu her halinden belli olan Elif Yaren, artık siren sesinden korkmayacağını ve jandarma abilerini çok sevdiğini söyledi.
Yaren´in dedesi Fahri Özmen ise "Torunumun anne ve babası İstanbul´da çalışıyor, kreşe gidiyordu, malum korona virüs nedeniyle kreşler kapanınca buraya yanımıza getirdik. Jandarma aracı bizim caddeden geçiyordu, siren çalınca torunum bahçe içinde oynarken koşarak içeriye girdi ve sedirin altına saklandı. Devriye gezen jandarma ekibi Elif Yaren´in bahçeden eve kaçtığını görünce kapımızı çaldı, bende Yaren´in siren sesinden çok korktuğunu söyledim onlarda üzüldü, bugün onun doğum günü dedim. Saat 15.00 sularında kapımızı yine çaldılar, beraberlerinde getirdikleri pastayla Elif Yaren´in yaş gününü birlikte kutladık. Sağ olsunlar torunum ile uzun süre de vakit geçirdiler, onu araçlarına alarak gezdirerek, siren sesi korkusunu yenmesini sağladılar. Yaren çok ama çok mutlu oldu, bir ara gözleri doldu. Kendilerine torunum adına çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli