Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şirinçavuş´ta yarın toplantı var

Şirinçavuş´ta yarın toplantı var

Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde (eski köy) kurulması planlanan ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılan termik santrale tepkiler artarak sürüyor.

Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde (eski köy) kurulması planlanan ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılan termik santrale tepkiler artarak sürüyor. Buna paralel şekilde yarın, Şirinçavuş´ta, başkanlığını Mimar Şerafettin Engüdar´ın yaptığı Bandırma Kent Konseyi´nin önderliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Bandırma Belediye Başkanlığı´nın da destek verdiği toplantıya sivil toplum kuruluşları, çevre örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katılacak. Toplantıya katılacak sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bugüne dek gerçekleştirdiği mücadele hakkında bilgi ilettikten sonra şu düşüncelere yer verdi:
?Son olarak, bölgedeki yakın yerleşimlerden Şirinçavuş Mahallesi (köy) kırsalında ve revize edilen sanayi bölgesi dışında kalan, mülkiyetleri köylülere ait bulunan arazi üzerine 1600 megavat kurulu güce sahip olup, ithal kömürle çalışacak, denizden alacağı suyla soğutma yapacak, Türkiye´nin en büyük termik santrali kurulmak istenmektedir

Bu amaçla ilgili şirketin başvurusu üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 10 Aralık 2015 Perşembe günü, saat 11.00´de, Şirinçavuş Mahallesi´nde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı düzenlenecektir. Erdek Körfezi Dayanışma Platformu olarak, kuruluş bildirgemizde belirttiğimiz gibi, Erdek Körfezi´ndeki yaşamı tehdit eden bu ve benzeri girişimleri reddediyoruz. Bandırma Kent Konseyi´nin, konuyla ilgili açıklamalarını destekliyor ve ÇED toplantısına dek gelişecek süreçte, bu çalışmalara en geniş katılımın sağlanması gerektiğini savunuyoruz. Bu amaçla, Bandırma Kent Konseyi organizasyonu ile 29 Kasım 2015 günü, Şirinçavuş Köyü´nde yapılacak ön bilgilendirme toplantısına katılacağız. ÇED toplantısı sonrasında tehditlerin süreceğini ve bu tehditlerin ortadan kaldırılması için hukuksal, bilimsel, toplumsal ve siyasal bir mücadele gerektiğini düşünüyoruz. Bu mücadelenin Bandırma merkezli olarak, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas ve Biga ilçelerini kapsayacak şekilde taban örgütlenmesiyle gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Erdek Körfezi Dayanışma Platformu olarak, mücadele etmeden, mutlu, sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir yaşam elde edemeyeceğimizi, bu amaçla kuruluş bildirgemiz çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğimizi, tüm bölge halkını, kendi geleceğini karartacak bu süreçte yanımızda görmek istediğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Şirinçavuş yarın toplantı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli