Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Şişecam´dan Balıkesir´e 400 milyon liralık yatırım

Şişecam´dan Balıkesir´e 400 milyon liralık yatırım

Şişecam Topluluğu bu yıl gerçekleştireceği 400 milyon liralık cam elyaf üretim tesisini Balıkesir´e kurma kararı aldı.

Şişecam Topluluğu bu yıl gerçekleştireceği 400 milyon liralık cam elyaf üretim tesisini Balıkesir´e kurma kararı aldı.
Yıllık 70 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olacak tesis için arsa tahsis sözleşmesinin imzaları atıldı.
400 milyon liralık yatırımla kurulacak olan Cam Elyaf üretim tesisinin arsa tahsis sözleşmesi Balıkesir OSB´de imzalandı.
İmza törenine Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve Şişecam Kimyasallar Grup Başkanı Burhan Ergene ve Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı Şekib Avdagiç katıldı.
Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman yatırımı Balıkesir OSB´de yapma gerekçelerini şöyle açıkladı: ?Topluluk olarak yatırım yapacağımız ili belirlerken 3 temel kriteri göz önüne aldık. Hammaddeye yakınlık, müşterimize yakınlık, lojistik avantajlar gibi bizim için önemli kriterlere göre değerlendirme yaparak karar verdik. Değerlendirmelerimizin sonucunda, gerek hammadde ve müşterilerimize yakınlığı, gerekse sunduğu lojistik imkanlar nedeniyle yatırımımızı Balıkesir´de Organize Sanayi Bölgesi´nde yapmayı tercih ettik.
Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada ?Şişecam Topluluğu´nun Balıkesir´de yatırım yapmasından mutluluk duymaktayız. Bu yatırım hem Balıkesir hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından önem arz etmektedir? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ?Bize düşen gelen yatırımcıya Balıkesir´i hazırlamaktır. Sosyal hayatı ile yeşil alanları ile ticari alanlarıyla. Biz Balıkesir´i geleceğe, yani sosyal hayatıyla, ticari alanlarıyla hazırlıyoruz? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli