Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SİT alanın kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı

SİT alanın kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı unsurlarca "İzinsiz Kazı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu´na Muhalefet" olaylarına yönelik yapılan istihbaratın ardından, Gönen ilçesi Kalburcu Mahallesi mülki sınırları içerisinde yer alan SİT alanın

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı unsurlarca "İzinsiz Kazı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu´na Muhalefet" olaylarına yönelik yapılan istihbaratın ardından, Gönen ilçesi Kalburcu Mahallesi mülki sınırları içerisinde yer alan SİT alanında izinsiz kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.
Gönen İlçesi Kalburcu Mahallesi´nde bulunan ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan Deliktaş Kalesinde izinsiz kazı yapan B.Ş., H.A. ve A.D. isimli şahıslar 1 adet sondaj makinası, 15 adet birer metrelik sondaj borusu, 1 adet su pompası, 1 adet parmak kamera ve muhtelif kazı malzemeleriyle birlikte suçüstü yakalandılar. İzinsiz kazı yapılan bölgede yapılan incelemede şüpheliler tarafından 5 cm çapında, 12 metre derinliğinde 8 adet delik açıldığı belirlendi. Bu olayla ilgili olarak gözaltına alınan B.Ş., H.A. ve A.D. isimli şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli