Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Sivil Güçler Birliği Kongreye gitti

Sivil Güçler Birliği Kongreye gitti

Balıkesir Sivil Güçler Birliği, resmi kimlik kazanmasının ardından ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, başkanlığa seçildi.

Balıkesir Sivil Güçler Birliği, resmi kimlik kazanmasının ardından ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, başkanlığa seçildi.
Balıkesir`de çok sayıda sivil toplum kuruluşuyla meslek örgütü liderinin bir araya gelerek oluşturduğu Sivil Güçler Birliği, resmi kimlik kazanmasının ardından ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, başkanlığa seçildi. Yönetimde, Emin Ermişler, Ramazan Demir, M. Birol Şahin, Yusuf Hocaoğlu gibi isimler de görev üstlendi.
Balıkesir Sivil Güçler Birliği`nin ilk genel kurulu gerçekleştirildi. Türkiye`de yeni bir dönemin kapısını açan 12 Eylül referandumu öncesinde Balıkesir ve ilçelerinde faaliyet gösteren 120`ye yakın sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Sivil Güçler Birliği, platformdan dernek hüviyetine geçiş yaparak resmileşti. Anayasa değişikliklerinin oylandığı referandum öncesi il genelinde yürüttüğü çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan platform, geçtiğimiz aylarda dernek çatısı altında faaliyetlerin yürütülmesini kararlaştırmıştı.
Bunun üzerine bir araya gelen platform temsilcileri kurucular kurulu oluşturarak özgürlükçü bir tüzük hazırlamış ve bu ilgili makamların onaylaması sonucu Sivil Güçler Birliği resmi kimlik kazanmıştı. Av. M. Birol Şahin başkanlığındaki kurucular kurulu, kısa adı SGB olan ve ilimizin en geniş kitlesini temsil eden isimleri çatısı altında buluşturan derneği genel kurula taşıyıp nöbeti bu kez seçimle gelen isimlere bıraktı. Karizmar Spor Center tesislerinde MÜSİAD Başkanı Emin Ermişler`in yönettiği genel kurulda, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl oybirliğiyle Sivil Güçler Birliği`nin seçimle gelen ilk başkanı oldu.
SGB`nin 11 kişiden oluşan yönetimde şu isimler yer aldı: Emin Ermişler, M. Birol Şahin, Ramazan Demir, Yusuf Hocaoğlu, Mustafa Kuvancı, Hüseyin Gündoğan, Mustafa Nusrat Bilgin, Alaattin Gökhan, Raşit Ataş, Süleyman Atak.
Bu arada, Mustafa Kalınoğlu, Hasan Demiraslan, İsmail İnci, Ali Demirbaş, Ramazan Yoran, Tanju Akça, Metin Karakuş, Cengiz Sandıkçı, Mehmet Ay, Halil Acan ile Adem Konuk yönetim kurulu yedek üyeliklerine getirildi. Denetim Kurulu üyeliklerine ise Hulusi Karakuş, Hüseyin Yurdakul ve Yusuf Akgül seçildi.
Başkan Yançıl`dan ilk mesaj; Balıkesir Sivil Güçler Birliği`nin seçilmiş ilk başkanı unvanını alan Hasan Yançıl, ileri demokrasiyle yönetilen ülkelerde toplumu yakından ilgilendiren konularda etkin rol üstlenen sivil inisiyatif anlayışının Türkiye`de de giderek yayılmaya başladığını hatırlattı. Son anayasa değişikliğiyle sivil örgütlenmenin önünün açılarak çoğulcu demokrasi anlayışına giden yolda büyük bir adım atıldığına dikkat çeken Yançıl, Balıkesir Sivil Güçler Birliği`nin gerek ülkeyi, gerekse yereli ilgilendiren konularda aktif rol üstlenerek toplumun özgürlüğü ve refahı noktasında çalışma yürüteceğini bildirdi. Yançıl, sadece Balıkesir merkezde 500`ün üzerinde sivil toplum kuruluşu bulunduğuna işaret ettiği açıklamasında, SGB`nin öncü rol üstlenerek bu örgütlerin katılımıyla bir çalıştay yapmayı planladıklarını dile getirdi.
SGB`nin yeni başkanı Hasan Yançıl, Balıkesir`de ilk etapta yaklaşık 120 dernek başkanı ve yöneticisinin biraraya gelerek oluşturduğu Sivil Güçler Platformu`nun bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile dernekleşme sürecisindeki katkıları nedeniyle kurucu başkan M. Birol Şahin`e teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli