Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sivil Güçler Birliği Orman Bölge Müdürlüğünde

Sivil Güçler Birliği Orman Bölge Müdürlüğünde

Balıkesir Sivil Güçler Birliği, Orman Bilge Müdürü Hüseyin Yalçını makamında ziyaret etti. Balıkesirin kanaat önderlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Sivil Güçler Birliği kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Balıkesir Sivil Güçler Birliği, Orman Bilge Müdürü Hüseyin Yalçın`ı makamında ziyaret etti.
Balıkesir`in kanaat önderlerinin bir araya gelerek  oluşturduğu Sivil Güçler Birliği kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.
Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın`ı makamında ziyaret eden Sivil Güçler Birliği Balıkesir`de orman alanlarının büyütülmesi  yeni mesire yerlerinin açılması  orman kaynaklarını ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulundular.
Balıkesir`in güler yüzlü insanlarından etkilendiğini belirten Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın "Balıkesir`e geleli yaklaşık bir ay oldu. Müdürlüğümüze bağlı işletmeleri dolaştım. Yangın mevsiminde 2 helikopter  1 uçak ile tüm tedbirlerimizi aldık. Balıkesir`in güler yüzlü güzel insanları ile tanışmak kaynaşmak çok güzel oldu. Güler yüzlü insanlarla çalışmakta ayrı bir mutluluk. Kapım herkese her zaman açık randevu almaya gerek yok. Ben fotoğraf çekmeyi de çok seviyorum. Orman Mühendisiyim ama aynı zamanda grafikerim" dedi.
Sivil Güçler Birliği  çevrelerinde gördükleri eksiklikleri müdüre aktardılar. Sivil Güçler Birliği Başkanı Hüseyin Yurdakul " Öncelikle şehrimize hoş geldiniz. Bizler şehrimizin sorunlarının yanı sıra çeşitli aktivitelerde  bulunmak,  projeler  üreterek toplumun bilgilenmesi içinde çaba sarf eden bir yapılanmayız. Muhtarlarımızın sizden ricası mahallelerindeki yeşil alan ve parklar için fidan istiyorlar. Bilindiği gibi Balıkesir`in % 53 ü orman alanı. Maalesef özel fidancılık alanlarımız yok. Bu alanlar oluşturulmalı. Köy muhtarları ile diyalog kurarak özel fidancılık alanlarını çok rahatlıkla uygulayabiliriz. Köylere fıstık çamı veya ürün veren ağaçlar dikebiliriz.  Orman kooperatifleri çok zayıf projeler yapılmalı" şeklinde konuştu.
Güldeste Derneğinden Kani Keskin, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın`a peygamberimizin hayatını anlatan "Örnek  insan", "Gelin Allah için birbirimizi  sevelim" kitaplarını  hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Müdür Yalçın "Babam fakirdi ben ve kardeşim İstanbul`da okuyorken, hafta sonları şirketlerin temizlik işlerine gidiyordum. Daha sonra grafikerlik yaptım. Basın mensupları da meslektaşım sayılırlar" açıklamasında bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false