Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Siyaset Bilimci Konuralp, DSPyi anlattı

Siyaset Bilimci Konuralp, DSPyi anlattı

Demokratik Sol Parti (DSP) eski Meclisi Üyesi ve siyaset bilimci Emrah Konuralp, Edremite bağlı Zeytinli Beldesinin Altınkum Mahallesi sahilindeki Altınkum Kafede partilileriyle buluştu.

Demokratik Sol Parti (DSP) eski Meclisi Üyesi ve siyaset bilimci Emrah Konuralp, Edremit`e bağlı Zeytinli Beldesinin Altınkum Mahallesi sahilindeki Altınkum Kafede partilileriyle buluştu. 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü`nde yüksek lisansını tamamlayan ve aynı bölümde doktora yaptıktan sonra İstanbul`da bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Demokratik Sol Parti (DSP) eski Meclisi Üyesi ve siyaset bilimci Emrah Konuralp, Demokratik Sol Parti (DSP) Edremit İlçe Başkanlığı`nın davetlisi olarak ilçede misafir edildi.
Konural: "DSP, ülkemizdeki tek devrimci siyasi partidir"
Türkiye`deki sol partileri, `emperyalizmle kol kola solculuk yapmakla` suçlayan ve gençliğin bir an önce politikanın içine çekilmesi gerektiğinin altını çizen siyaset bilimci Emrah Konuralp, "Türkiye`de tek devrimci parti DSP`dir. DSP`nin hareketi Ecevit hareketidir. İşte Atatürk gençliğinin ve kadınların en önde olduğu bir ortamda yeni bir seçeneği DSP sunacaktır. DSP dinamik bir toplumdur. 3 Kasım seçimlerinde Türkiye`de ilk kez Türk halkı % 70 katılımla AK Partiyi iktidara getirdi ve bu iktidar halen daha devam ediyor. 2002 yılından bu güne CHP`nin Türk solunu bir araya toplaması gerekirken, 12 yıldır Türk solunu sürekli dışladı ve solu parçaladı. Bu olumsuz siyaseti biz `Çoban Ateşi` yaktıktan sonra tüm DSP`liler ile birlikte tüm solcular bu ateş etrafında toplanacak. Lider sultası yıkılacak ve üyelerin söz hakkı öne çıkacaktır" diye müjde verdi.
Konuralp: "Belediye başkan adayınızı halkla birlikte belirleyin"
DSP`den Edremit Belediye Başkanlığı seçimine katılacak adayın tespiti için sandığı halkın önüne koyunuz ve üyelerinizle beraber adayınızı seçimle belirleyin` önerisinde bulunan Konuralp, "Atatürk ve Ecevit milli kahramanlarımızdır. DSP, `Emeğin Başkenti Zonguldak`tan` 5 kişiyle de olsa, 5 bin kişiyle de olsa Ankara`ya 270 kilometre ilçe, ilçe, köy, köy yürüyebilseydi ki Genel Başkan seçilseydim, ben yürüyecektim. İşte gerçek DSP`liler bu gün başka partilere gitmeyecek kartopu misali solun tek partisi DSP olacaktı. Ama olmadı. Atatürk milliyetçiliğini ve Kuvayı Milliye ruhunu bu milletin gönlünden silemeyecekler. Bu günlerde DSP`ye ve AK Güvercine sahip çıkma zamanıdır sahip çıkalım." dedi.
Konuralp`i çok sayıda vatandaş ilgiyle dinledi
Konuralp`in konuşmasını dinlemek üzere Altınkum`da düzenlenen toplantıya, DSP Edremit İlçe Başkanı Mehmet Görk, DSP`den Edremit Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Zeytinli Belde Başkanı Kadir Baykan, DSP İstanbul Bahçelievler İlçe Başkanı Zafer Kaptan, DSP Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Atmaca, DSP Burhaniye İlçe Başkanı Ali Bayraktar, DSP Gömeç İlçe eski Başkanı ve DSP Belediye Başkan Adayı Mehmet Pehlivan, DSP Susurluk İlçe Başkanı Kutluay Şenli, DSP Havran İlçe Başkanı Emre Ergamalıoğlu, Zeytinli Belediyesi DSP Belediye Meclisi üyeleri Aynur Salı ve Ayhan Gürkan, DSP Edremit Kadın Kolları üyeleri ile partililer katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli