Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Siyasetiniz batsın!

Siyasetiniz batsın!

Büyükşehir Ocaklar´da 9 yıldır işletilen büfenin önüne bir büfe koydu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Erdek´e bakış açısı değişmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, şimdi de Erdek´in Ocaklar Mahallesi´nde, otellerin ve turistik tesislerin bittiği, Narlı Mahallesi karayolunun başkadığı noktada, ruhsatı Ramadan Acar´a ait olup, 9 yıldan beri Şaban Filiz´in işlettiği "Işık Büfe Beach"in önüne bir büfe koyarak, buradaki kumsala şemsiye-şezlong koyma hakkını da elinden aldı. Bu uygulamanın, Şaban Filiz´in Erdek CHP´ye yakınlığı ile alındığı öne sürüldü.

Bölgedeki büfeyi Erdek Belediyesi, arkasında otopark ve piknik-mangal için kullanılan yeri kooperatiften kiralayarak, tüm vergilerini ödeyip 9 yıldan beri işlettiğini belirten Şaban Filiz, şunları söyledi:

"Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin aldığı bir karara göre turizme hizmet veren bu büfe-beach´lerin bir yıl süreyle daha aynı işletmecilere verilecekti. Ancak yalnız benim bu konudaki başvurum nedense reddedildi ve yanımızda çok büyük bir boşluk bulunmasına karşın büfemin önüne yeni bir büfe konularak, önüne beach yapma hakkı bu işletmeciye tanındı. Bu büfe-beach´in ihaleyle verilip verilmediğini bilmiyorum. Ancak bu uygulamanın siyasal hesaplarla yapıldığını düşünüyorum. Daha önce, AKP´li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan´ın döneminde de bizim işlettiğimiz ´Işık Oto Elektrik´ kapatılmıştı."

Bu uygulamanın insanları birbirine düşürme ve kaos yaratmaya yönelik olduğunu öne süren Filiz, "Büfemin önündeki kumu da temizlemiş ve vatandaşlarımız için hazırlamıştım. Ama bir anda oldu-bitti´ye getirilerek önüme yeni büfe yerleştirildi. Ben, yasalara saygılıyım ama bu konuda bir hukuksuzluk yapıldığına inanıyorum. Kim bilir, belki bu uygulamadan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın bile haberi yoktur. Perde arkasındaki kişiler bu işleri yönlendiriyor" dedi.

Yıllardır bu mekana geldiklerini belirten bazı vatandaşlar da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin bu uygulamasını eleştirdiler.

Büyükşehir´in büfesinin yerleştirilmesi sırasında polisin de güvenlik önlemi alması dikkati çekti.

                                                                                    Önder BALIKÇI 



Anahtar Kelimeler: Siyasetiniz batsın
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı