Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Siyasiler, Kastri kaosunu çözmeye kararlı

Siyasiler, Kastri kaosunu çözmeye kararlı

Kastri Bölgesinde 18.madde uygulamasının yargıdan dönmesi üzerine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, sorunu çözebilmek için çok geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Kastri Bölgesi`nde 18.madde uygulamasının yargıdan dönmesi üzerine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, sorunu çözebilmek için çok geniş kapsamlı çalışma başlattı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, kendisinden önce başkanlık görevinin yürütüldüğü dönemde Erdek Kastri Bölgesinde uygulanan 3194 Sayılı İmar Kanunu`nun 18. madde çalışmalarında, bölgede oluşturulan arsaların karmaşık ve pürüzlü olduğunu, bu sorunun çözümü için Mayıs 2012 ayı meclis toplantısında, söz konusu bölgede 18. madde uygulamaları yapan Harita ve Kadastro Mühendisi Şuayip Ateş`in tüm meclis üyelerine brifing vermek üzere ilçeye davet edileceğini söyledi.
Başkan Aysan, mevcut bölgede yeni çözüm yolları üretilmemesi halinde bir önceki yerel yönetim tarafından uygulama kapsamında vatandaşlara satılan arsalardan elde edilen 3,5 milyon TL tutarında geliri iade etmek zorunda kalma gibi bir tehlike olduğuna dikkat çekip, Kastri Bölgesinde devam eden kaosu bir an önce hep birlikte çözelim teklifinde bulundu.
Belediye Başkanı Aysan, Mayıs ayı meclis toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmasında söz verdiği gibi, Şehir Planlamacısı Harita ve Kadastro Mühendisi Şuayip Ateş, Plan Müellifi Harita ve Kadastro Mühendisi Nuray Gürsoy birlikte Erdek Belediyesi`ne geldiler.
1. toplantıya 2. meclis üyesi katıldı
Salı günü iki toplantı vardı. Birinci toplantı saat 10`da düzenlendi. Bu toplantıya AK Partili belediye meclis üyelerinden Selcuk Acu ile Halil Aydöner katıldı.
Şehir Planlamacısı Harita ve Kadastro Mühendisi Şuayip Ateş ile Plan Müellifi Harita ve Kadastro Mühendisi Nuray Gürsoy, geçtiğimiz yıllarda yaptıkları çalışmaların sunumu yaptı.
2. toplantıya katılım yoğundu
Belediyenin meclis toplantı salonunda düzenlenen 2. toplantı saat 13:00`te gerçekleşti.
Bu toplantıya, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Partili meclis üyelerinden Melek Decan Erarslan, Turan Gün, Halil Aydöner, Selçuk Acu ile Yılmaz Öğrenir katıldı.
CHP`li meclis üyelerinden ise; Levent Karabacak, Nimet Kalafat, M. Ali Kılıç, Sümer Balkan, Burhan Karışık hazır bulundu.
Çok olumlu bir ortamda geçen toplantının sunumu, Şehir Planlamacısı Harita ve Kadastro Mühendisi Şuayip Ateş ile Plan Müellifi Harita ve Kadastro Mühendisi Nuray Gürsoy tarafından yapıldı.
Sunumun ardından, Kastri Bölgesi imar planında tadilat yapılmasının görüşülüp karara bağlanabilmesi için bu konunun Haziran 2012 ayında yapılacak belediye meclis toplantısında görüşülmesi kararı alındı.
3. toplantı Kastri Platformu üyeleriyle yapıldı
Kastri Bölgesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu`nun 18. madde uygulamalarını yürüten Şehir Plancılarının verdiği brifingin ardından meclis üyeleri toplantıdan ayrıldıktan sonra, Belediye Başkanı Aysan, geçtiğimiz ay Kastri Bölgesi İmar Platformu adıyla kurulan sivil toplum örgütünün üyeleri ile buluştu.
Şehir Plancılarının verdiği bilgilendirmenin çok faydalı olduğunu platform üyelerine anlatan Aysan, "Kastri Mevki 1/1000 ölçekli onay imar planı ile ilgili raporların incelendiğini belirtip, bu sorunun çözümünün Haziran ayında yapılacak belediye meclis toplantısında yeniden ele alınacağını kaydetti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı