Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ŞMG Lisesi mezunu Hüsnü Özcan:

ŞMG Lisesi mezunu Hüsnü Özcan:

?ŞMG panosundaki Cevat Saltık yazısı hemen düzeltilmeli?

Bandırmalı inşaat mühendisi ve 1966 yılı Şehit Mehmet Günenç Lisesi(ŞMG) mezunu Hüsnü Özcan, lisenin kurucuları arasında bulunan Cevat Saltık´ın isminin, okul panosunda ?Cevat SATILIK? olarak yazılmasının ayıptan da öte bir davranış olduğuna işaret ederken, ?Bu yazı hemen düzeltilmelidir? dedi.
Edincik´in eski nahiye müdürü Cevat Saltık´ın, aslen Erzurumlu olup uzun yıllar Bandırma´ya her alanda hizmet ettiğini ve soyadının da ?Saltıkoğulları?ndan geldiğini belirten Özcan, ?Böyle bir hata nasıl yapılır, anlamıyorum? diye konuştu.
Konuyu gündeme getiren gazeteci-Yazar Önder Balıkçı, şunları yazmıştı:
?Sanıyorum, iki yıl kadar önceydi. Benim de mezun olduğum Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi´ne, çocukluk arkadaşım Faruk Kayapalı´nın dayısı, liseye ismini veren Kore şehidi Mehmet Günenç için Kore´den gönderilen madalyaları okul yönetimine teslim etmek amacıyla gitmiştik. Madalyaları teslim ettikten sonra okulun ikinci katının girişinde bulunan, okulun kurucuları panosuna ilişti, gözüm. Kurucular arasında, Cevat Saltık da, fotoğrafıyla birlikte yer alıyordu. Tabii ki şaşırdım! Çünkü, Cevat Bey´in panodaki fotoğrafının altında ?Cevat SATILIK? yazıyordu ve bu tabela orada yıllardan beri dururken, hiçbir müdür ve yönetici, nedense bu yanlışlığın farkına vararak, bu büyük yanlışı düzeltmemişti. O gün, bu yanlışı hâlen okulun müdürlüğünü yürütmekte olan Zerrin Eraydın´a söyleyince sözüm ona şaşırarak, ?Allah Allah, nasıl olur? Hemen düzeltiriz!? dedi ama nerede? Okula bugün uğrayıp, kurucuların panosunun fotoğrafını çektiğimde, aynı ?Cevat Satılık? yazısı karşımda duruyordu. Zerrin Hanım, herhalde çok yoğun işleri arasında, bu yazıyı düzeltmeye fırsat bulamamıştı!
Uluslar, tarihlerine sahip çıkmalı. Okullar da, kurucularının isimlerini doğru yansıtmalı. Bu panonun önünden her gün yüzlerce öğrenci geçiyor, okula her gün onlarca veli ve konuk geliyor.
Ayıp olmuyor mu Zerrin Hanım? Lütfen, panodaki ?Cevat Satılık? yazısını ?Cevat Saltık? yapın. Uyarımın üzerinden iki yıl geçti.
CEVAT SALTIK KİMDİR?
Cevat Saltık, Edincik´in eski nahiye müdürüdür. Bu görevden emekli olduktan sonra Bandırma´ya yerleşen Saltık, zahire ticareti ile uğraşırken, Bandırma´nın sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi adına çeşitli sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlenmiştir. Saltık, ?Çocuk Sarayı? olarak anılan, Atatürk Caddesi üzerindeki Çocuk Esirgeme Kurumu binasının yapımı için kurulan derneğin başkanlığını da yürüterek, bu binanın Bandırma´ya kazandırılmasında önemli pay sahibi olmuştur.
Saltık, Bandırma´nın sevilen ve sayılan kişileri arasında yer almıştır.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Lisesi mezunu Hüsnü Özcan
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli