Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ŞMG, isminin caddede yaşatılması istendi

ŞMG, isminin caddede yaşatılması istendi

Faruk Kayapalı: Dayım şehit Mehmet Günençin ismi, Bandırmadaki bir caddede yaşatılmalı

Bandırmalı emekli öğretmen Faruk Kayapalı, 1951 yılında, Kore`de şehit düşen dayısı, Bandırmalı Mehmet Günenç`in isminin, Bandırma`daki bir caddeye verilmesini istedi. Kore`deki savaşa, gönüllü olarak katılan topçu üsteğmen Mehmet Günenç`in, kahramanca savaşarak, şehit düştüğüne işaret eden Kayapalı, "Belediyemizin, Bandırma`nın aziz şehidinin ismini, bir caddemize vererek ismini yaşatacağına inanıyorum" dedi.
Bandırma`nın en eski lisesine de ismi verilen Mehmet Günenç, Türkiye`nin, NATO üyesi olarak yer aldığı kuzey-güney Kore savaşına üsteğmen rütbesiyle katılmış, 1951 yılında, 22 Nisan`ı, 23 Nisan`a bağlayan gece, Kunuri muharebesi sırasında şehit düşmüştü. Bandırma evladı Günenç, şehit olduğu gece, kuzey Kore ordusu tarafından kuşatıldıklarında, saat 23.30`da, telsizle Türk karargâhına şu telsizi çekmişti:
"Dört tarafımız kuşatıldı. Çok şehit verdik. Kurtuluşumuz yok. Koordinatları veriyorum. Bataryalar, buraya ateş etsin! Düşmanın eline düşmek istemiyoruz."
Kore`de savaşırken bile Bandırma`daki dost ve yakınlarına mektuplar yazarak bağını koparmayan Günenç, tam bir Bandırma sevdalısıydı.
Kore`de şehit düşen Mehmet Günenç`in naaşına ulaşılamadığından, mezarı da bulunmuyor.          Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli