Bugün, 19 Mart 2024 Salı

SMMM Sedat Ülgay´dan ?Günlük Kira, Günlük Vergi? açıklaması

SMMM Sedat Ülgay´dan ?Günlük Kira, Günlük Vergi? açıklaması

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Sedat Ülgay, ?Günlük Kira, Günlük Vergi? uygulamasının başladığını hatırlattı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Sedat Ülgay, ?Günlük Kira, Günlük Vergi? uygulamasının başladığını hatırlattı. 

29/07/2008 tarihinde 26951 sayılı resmi gazete de yayımlanan 268 seri nolu gelir vergisi genel tebliğine göre Maliye Bakanlığı tarafından 01 Kasım 2008 döneminden itibaren başlatılan uygulama ile aylık kira geliri 500 TL ve üzerinde olanlar için kira tahsilatları nı banka , posta ve telgraf teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle almak zorunluluğu getirilmişti. 09 haziran 2017 tarihi 30091 sayılı resmi gazetede yayımlanan 298 seri nolu gelir vergisi genel tebliğince Bakanlık tarafından getirilen yeni uygulama ile konutlarda her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında ise tutara bakılmaksızın kira geliri elde edenlerin vergiye tabi olduğu şeklinde yeni düzenleme yürürlüğe girdi.
(Haftalık-günlük-aylık gelirlerin tutara bakılmaksızın bankaya yatırılması gereklidir.)
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren SMMM Sedat Ülgay, bu uygulama ile günlük kiralıklar başta olmak üzere kısa süreli kiralamaların da vergiye tabi olacağını, böylelikle ilk düzenlemenin şimdi çok daha adil bir hale getirildiğini söyledi.
Özellikle büyükşehirlerde günlük kiralıklar başta olmak üzere kısa süreli kiralamaların çok yoğun şekilde görüldüğüne dikkat çeken Ülgay, ?Hatta çoğu zaman kişiler uzun vadeli kiraya vermek yerine günlük kiraya vererek aylık kiranın çok daha üzerinde gelir elde ediyorlar. Bu kişiler günlük kiralamada vergi ödemedikleri için adaletsiz bir durum oluşuyordu. Yeni uygulama ile kira geliri her durumda vergiye tabi olacağı için tüm taşlar yerine oturmuş olacaktır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Mehmet Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli