Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SMMM Sedat Ülgay´dan Z Raporu açıklaması

SMMM Sedat Ülgay´dan Z Raporu açıklaması

Z Raporu bildirimi 1 Ekim 2018´de başlıyor

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sedat Ülgay, Z Raporu Bildiriminin 1 Ekim 2018 tarihinde başlayacağı uyarısında bulundu.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sedat Ülgay Z Raporu bildirimi hakkında gazetemize yaptığı açıklamada "30 Eylül 2017 tarihinde Resmi Gazete´de yayımlanan 483 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği´nin 4. maddesine göre, eski ve yeni nesil yazar kasalardan alınan günlük Z Raporlarına ait mali bilgilerin (faaliyetlerinde seyyar EFT-POS özellikli Ö.K.C kullananlar hariç) 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren Gelir İdaresi Başkanlığı´na bildirilmesi gerekmektedir.? dedi.
Mükelleflerin İnternet Vergi Dairesi Kullanıcı Kodu ve Şifresi ile https://portal.efatura.-gov.tr/OkcBasvuru/ internet adresine giriş yapıp tercihlerini 1 Ekim 2018 tarihinden önce belirleyecekleri bilgisi veren SMMM Sedat Ülgay, "Mükellefler 1 Ekim 2018 tarihine kadar her hangi bir tercih bildirimde bulunmazlar ise ´İnternet Vergi Dairesi´ üzerinden yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait mali bilgilerin GİB´e iletilmesi ÖKC TSM Merkezleri aracılığı ile yapılabildiğinden mükelleflerin; https://portal.efatura.gov.tr/OkcBasvuru/ adresinden ÖKC TSM Merkezi Tercihini seçmeleri yeterlidir.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli