Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şoförler Odası Başkanı Payaldan Korsan Taksi uyarısı

Şoförler Odası Başkanı Payaldan Korsan  Taksi uyarısı

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, korsan taksilere ve binenlere ciddi cezaların getirildiğini hatırlattı.

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, korsan taksilere ve binenlere ciddi cezaların getirildiğini hatırlattı.
Taksimetresi olan ruhsatlı taksi ile korsan taksi arasında % 20-30 arasında bir ücret farkı olduğunu belirten Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, "3 Haziran 2012 tarih ve 28312 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya göre ise belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına ceza verilecek. Bu bağlamda korsan taksicilere ilk seferde bin 950 lira, bir yıl içinde tekrarlanması halinde 3 bin 250 lira para cezası kesilecek.
Ayrıca sürücünün belgesi 6 ay alınacak, aracı da her defasında 60 gün trafikten men edilecek. Yasayla, korsan taksilere binenler de cezalandırılacak, bu kişilere yaklaşık 215 lira para cezası kesilecek. Korsan Taşımacılığın her şeyden önce emek hırsızlığı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuşup Erdek halkını bu konuda uyardı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli