Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Şoförler Odası Başkanı Payal: Ticari araçlarda kış lastiği kontrolleri 1 Aralıkta başlıyor

Şoförler Odası Başkanı Payal:  Ticari araçlarda kış lastiği kontrolleri 1 Aralıkta başlıyor

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği olmayan ticari araçların yola çıkmasına müsaade edilmeyecek. açıklamasını hatırlattı.

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın "1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği olmayan ticari araçların yola çıkmasına müsaade edilmeyecek." açıklamasını hatırlattı.
8 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre, ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildiğini ifade eden Payal, kış aylarında yollarda hem insanları mağdur etmemek hem ticaretin aksamasının önüne geçmek için ilgili bakanlığın önlem aldığını, aslında kış aylarında yolları kapatan kar değil, önlem almayan araçlardır şeklinde konuştu.
Payal: "1 Aralık`tan itibaren kış lastiği olmayan yola çıkamayacak"
Kış şartlarına göre önlem almamış, kış lastiği olmayan araçların zaman zaman yolların tamamen kapanmasına neden olduklarını kaydeden Payal, şöyle konuştu : 
"İlgili bakanlıkça, yayımlanan yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlar kış lastiği takmadan yola çıkamayacaklar. Hususi otomobillerin henüz kapsama alınmadığını da bu vesileyle belirtmek isterim. 1 Aralık`tan itibaren 1 Nisan`a kadar kış lastiği takılmayan yük ve yolcu taşıyan ticari araçların yola çıkmasına müsaade edilmeyecek. Böylelikle önemli ölçüde, kış aylarında yaşanan yol kapanmalarının, araçların yollarda kalmasının önüne geçilmiş olacak." 
Payal: "Denetimler bu yıl daha sıkı olacak"
Tedbirsiz yola çıkan araçların, bu sene daha sıkı denetleneceği bilgisini edindiklerini açıklayan Payal, kış aylarında artan kazaların daha da azaltılması kapsamında kış lastiğinin zorunlu hale getirildiğini, bu kurala uymayana para cezası uygulanacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false