Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Şoförlere kulak verin

Şoförlere kulak verin

Erdek-Bandırma karayolunun 10. kilometresinde aniden yola çıkan domuz sürülerinde her geçen gün çoğalma yaşanması, araç sürücüleri için bu bölgeyi tehlikeli hale getirdi.

Erdek-Bandırma karayolunun 10. kilometresinde aniden yola çıkan domuz sürülerinde her geçen gün çoğalma yaşanması, araç sürücüleri için bu bölgeyi tehlikeli hale getirdi.
Erdek Minübüscüler Kooperatif Başkanı Necati Elmas, Erdek-Bandırma Karayolunun 10. kilometresi Tatlısu Köy yolu Kavşağı ile Özel idare kamp arasında kalan karayolunda geçmişte sık sık ölümlü kazalar oldu. Bizler yolun bu noktasını iyi biliyoruz ama yolun yabancıları bilmediğinden durum çok vahimdir şeklinde konuştu.
S.S. Erdek Minübüs-Midibüs-Otobüs İşletmesi Kooperatif Başkanı Necati Elmas, Erdek-Bandırma Karayolu`nun 10. kilometresinde, Tatlısu Kavşağı ile Özel İdare eski Eğitim Dinlenme Tesisleri arasındaki bölümde yola aniden çıkan domuz sürülerinden son bir haftada kooperatife bağlı iki midibüsün maddi hasarlı trafik kazası yaptığını kaydetti.
Erdek Özel İdare Kampı eski tesisleri ile Tatlısu Köy yolu kavşağı arasında geçmişte ölümlü kazaların yaşandığını hatırlatan Kooperatif Başkanı Elmas, bizler Erdek-Bandırma Karayolunun bu bölümünde yola aniden domuz sürülerinin çıkabileceğini biliyoruz. Buradan geçen bizim şoförlerimiz araç hızlarını karayollarının kendilerine tanıdığı süratin çok altına kadar azaltsa da karayoluna aniden çıkan domuz sürülerine çarpıp, araçlarında hafif hasarlı trafik kazası yaşayan sürücüler  olup, Erdek-Bandırma karayolunun bu bölümünün hiç zaman kaybetmeden güvenli hale getirilmesini istedi.
Kooperatif sürücüleri olsun, özel oto kullananlar olsun, domuz sürülerinin aniden çıktığı bölgeyi onların iyi bildiğine dikkat çeken Elmas, Erdek-Bandırma karayolunun 10. kilometresinde nelerin yaşanabileceğini Erdek`liler olarak sadece bizim bilmemiz yetmez, bir iki ay sonra yaz sezonu gelecek. İlçeye araçlarıyla giriş yapacak sürücülerin bu bölgede seyrettikleri esnada önlerine aniden domuz sürülerinin çıktığını düşünecek olursak, karşıdan gelen araç varsa bu araçtaki sürücü yolu ne kadar tanısa da tanısın orada nelerin yaşanabileceğini kimse bilemez.
Buradan yetkilileri uyarıyorum, Erdek-Bandırma karayolunun sorunlu noktası bu bölgeyi güvenli hale nasıl getirebiliriz? çözümünü bulsunlar. Bu arada bu sorunu sık sık kamuoyuna aktarıp, gündemde kalmasını sağlayan Yeni Erdek Gazetesi`ne de gösterdiği hassasiyetten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli