Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şok Hüseyin Durak, Mudanyaya başkanlık teklifinde bulunmuş

Şok Hüseyin Durak, Mudanyaya başkanlık teklifinde bulunmuş

Marmarabirlik ortağı ve 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin eski Delegesi Dr. Murat Ünal, Erdek tarafından Mudanya Kooperatifine teklif edilen ancak mevcut yönetimce kabul edilmeyen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı...

Marmarabirlik ortağı ve 150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin eski Delegesi Dr. Murat Ünal, Erdek tarafından Mudanya Kooperatifi`ne teklif edilen ancak mevcut yönetimce kabul edilmeyen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı ve temsilciliği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Ünal, Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Karagöz`e, "Erdek`ten böyle bir teklif var, gel bu kurumun başı ol" çağrısı yaptı.
Marmarabirlik`e bağlı 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi üretici ortaklarından eski delege Dr. Murat Ünal, 107.1 FM Radyo Poyraz`da yayınlanan "Gündemin Sesi" programında konuştu. mudanyatv.com ve mudanya.gen.tr adreslerinden de eşzamanlı olarak görüntülü yayınlanan söyleşide, bilinmeyen birçok konu gün ışığına çıktı.
Bugüne kadar Marmarabirlik`te olan biten her şeyin zeytin üreticileri tarafından bilinmesinden yana olduklarını ifade eden Ünal, Mudanya Kooperatifi`nin genel kurulu öncesinde mevcut yönetimle yaşanan ayrılıkları anlattı.
İşte! Mudanya`lı Doktor Murat Ünal`ın yaptığı açıklamalardan önemli notlar:
Mudanya`da 3 yıl önce Kamuran Yılanlı hakkında Başköy yönetimi tarafından dillendirilen, `Yılanlı`nın Mudanya`da seçimi kazansa bile üst yönetime alınmayacağı` yönünde çok yoğun kamuoyu baskısı yaratılırken, o dönemde her şeye rağmen kongre için liste hazırladık.
İmkânlarımız ölçüsünde seçime hazırlanırken, Mudanya`da yapılan genel kurul ardından Başköy`deki üst yönetimin yaptığı kongrede Mudanya`nın dışarıda kalması bunun bir göstergesi oldu. Bu konuda haklı çıkmak beni son derece mutsuz etti.
"Mudanya üst yönetimde olmalı"
Bizim ayrılık, bölücülük yapmak, içeride-dışarıda olmak, birileri ile pazarlık içinde olmamız hayatımızın hiç bir döneminde olmamıştır. Bunun en canlı örneklerinden biri de Mudanya Kooperatif Başkanı Şevket Karagöz`dür. Biz Hidamet Asa ve Refi Taviloğlu ile yaptığımız tüm görüşmeleri Şevket Karagöz`e de aktardık. Biz Mudanya`nın Marmarabirlik üst yönetiminde olması gerektiğini söyleyen insanlarız.
"Bize genel müdürlük teklif edildi, ama…"
Marmarabirlik`in 7 Ekim`de yapacağı olağanüstü genel kurulundaki yeni oluşumda kendisine genel müdürlük teklif edildiği iddialarına da yanıt veren Dr. Ünal, "Çok net söylüyorum. İstanbul Ticaret Odası her yıl Türkiye`nin en büyük 500 kuruluşunu yayınlıyor. 2010 yılında Marmarabirlik 340`ıncı sırada iken, bugün çok iyi yönetildiği iddia edilen Marmarabirlik 418`inci sıraya geriledi. Bizim sorgulamamız gereken sorunlar bunlardır. Benim genel müdürlük düşüncem yok. Mudanya`da bu işi yapabilecek en az benim kadar birikimli olan birçok arkadaşımız var. Ama `Mudanya Kooperatifi`nin genel müdürlük makamında olmasını ister misiniz` derseniz sonuna kadar isterim" dedi.
"Mudanya Erdek`le görüşmek istemedi"
Bu arada Erdek Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda Erdek Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı olan Hüseyin Durak`ın Mudanya ile ilgili randevu alamaması üzerine elçi olarak devreye girdiğini belirten Ünal,  Erdek`in Mudanya`ya Başköy için yaptığı teklif olayını şöyle anlattı: 
"Benim olaylardan haberim 6 Eylül gecesi oldu. Erdek`in randevu talebini Başkan Şevket Karagöz, `Şık olmaz biz Hidamet Asa ile anlaştık` diyerek kabul etmediğini öğrendim. 7 Eylül`de öğlene doğru Erdek Kooperatifi Başkanı beni aradı. `Biz Mudanya`ya gelip teklifte bulunacaktık. Üst yönetimde Yönetim Kurulu Başkanlığı`nı, Denetim Kurulu Üyeliğini ve bir de Genel Müdür Yardımcılığı`nın Mudanya tarafından belirlenmesini teklif ettik. Şevket Bey, bu görevin ağır zor olabileceğini düşünebilir. Bu yüzden Genel Müdüründe Mudanya tarafından belirlenmesini, Şevket Bey`in bu konuda endişesi var ise bu görevi siz de yapabilirsiniz, yada Mudanya`dan başka bir arkadaşınız da yapabilir. Mudanya`nın Marma-rabirlik yönetiminde olmasını ve Marmarabirlik yönetiminin Mudanya`ya devredilmesini istiyoruz` dediler.
Karagöz, birlik başkanlığını kaldıramam dedi
Bunun üzerine Şevket Karagöz`e Erdek`in Marmarabirlik Başkanlığı teklifini ilettim. Yönetim ve denetim kurulunda bazı arkadaşların da bulunduğu bir ortamda bana aynen şunu söyledi. `Ben Mudanya Kooperatif başkanlığını bile 2 yılda öğrendim. Marmarabirlik Kooperatif Başkanlığı`nı ben kaldıramam ve benim siyasi bir kimliğim var. Bu kimlikle görevi yapmam zor olur`. Benim arzum ve önerim Şevket Bey, bu teklifi delegelerle paylaşmalı ve görüşlerini almalıydı. Ancak vermiş olduğu karara da saygılıyız"
Hüseyin Durak`ın, Mudanya`da yaptığı iddia edilen konuşmalarından notlar:
Durak, Marmarabirlik yeni yönetiminin Mudanya başkanlığında oluşmasını istemiş!
162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak, Marmarabirlik`te yaşanan olağanüstü gelişmeler üzerine 150 Sayılı Mudanya Kooperatifi`ne Başköy`de bir başkanlık bir de yönetim kurulu üyeliği olmak üzere 2 görev önerdiğini ancak önerilerine Mudanya`nın sıcak bakmadığını söyledi. 
Mudanya, başkanlığı kabul etmedi
7 Ekim`de gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda Erdek`in yönetim dışında tutulmasını eleştiren Başkan Hüseyin Durak, Marmarabirlik`i oluşturan 3 büyük kooperatif olan Mudanya, İznik ve Erdek`in oluşturulacak yönetimlerde her zaman olmasını savunduklarını hatırlatarak, Marmarabirlik`in kongre hesaplarıyla yönetildiğini öne sürdü. Yeni oluşumla ilgili Mudanya`ya teklifi kendisinin sunduğunu ifade eden Durak, İznik başkanlığındaki liste ile Mudanya`nın yönetimine girmeyi tercih ettiğini belirterek, karara saygı duyduklarını söyledi.
Marmarabirlik`te koltukları korumaktan başka hiçbir projeyle ilgilenilmediğini ileri süren Durak, her şeye rağmen 3 büyük kooperatifin birlik yönetiminde olması gerektiğine dikkati çekti. 
Durak ayrıca, Hidamet Asa`nın 7 kooperatif başkanıyla yaptığı deklarasyona katılmama gerekçesini de, dayatmacı bir tavırla Erdek`in toplantıya davet edilmesinden ötürü katılım sağlamadıklarını açıkladı.  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli