Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sokak hayvanları bakımevinde kısırlaştırılıyor

Sokak hayvanları bakımevinde kısırlaştırılıyor

Bandırma Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi´nde sokak hayvanlarını kısırlaştırma ameliyatları sürüyor.

Bandırma Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi´nde sokak hayvanlarını kısırlaştırma ameliyatları sürüyor.
Altı aydan beri bu görevini sürdüren bakımevinin sorumlu veteriner hekimi Kamil Dur, bakımevinde halen 95 yavru-yetişkin 95 köpeğin yanı sıra tedavi gören 4 kedinin bulunduğunu belirterek, ?Yoğun bir kısırlaştırma çalışması içindeyiz. Geçen yıl 15 günde 60 köpeği kısırlaştırdık. Kısırlaştırdığımız köpeklerin şu anda ağırlığını Bandırma merkez ve mahallelerinden topladıklarımız oluşturuyor. Çünkü kent merkezinde bu hayvanların üremeleri fazla. Daha sonra diğer mahallelere ve eski çöplükteki hayvanlara başlayacağız? dedi.
2020 yılı verilerine göre Bandırma merkezde küpesiz 156, diğer mahallelerde 207 ve kırsal mahallelerde ise 183 küpesiz sokak köpeği bulunduğuna işaret eden veteriner hekim Kamil Dur, ?Bakım merkezimizde yalnız kısırlaştırma operasyonları değil, sokak hayvanlarının kırık-çıkık ameliyatları, tedavileri, kemoretapi tedavileri de dahil birçok çalışmalar yapılıyor? diye konuştu.
20 YAVRU KÖPEK SAHİPLENMEYİ BEKLİYOR
Bakımevinde sahiplenmeyi bekleyen 20 yavru köpeğin bulunduğunu vurgulayan Dur, şunları söyledi:
?Buradan yavru köpek alan vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilmiyor. Sadece bu hayvanları alanların, daha sonra hayvanların tüm bakım ve harcamaları kendileri yapmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, dışarıdaki çeşitli yerlerde satılan hayvanları değil, barınağımızdaki bu hayvanları alarak sahiplenmeleridir.?
Veteriner hekim Kamil Dur, sokak hayvanları konusundaki ihbarların, (0533)051 40 15 numaralı telefona yapılmalarını istedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli