Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Sokak hayvanları için yuva projesi

Sokak hayvanları için yuva projesi

Bandırma Fatih Ortaokulu, ?BENGİ? projesi kapsamında, sokak hayvanları için yuva projesi gerçekleştirdi.

 Bu kapsamda, okulun teknoloji ve tasarım dersi öğretmenleri Gülay Dindar ve Tuğba Başak´ın organizasyonunda, 8. sınıf öğrencileri, kuş, köpek ve kedi yuvalarının tasarımını yaptılar. 150 öğrencinin tasarımı olup, 135 yuvanın yer aldığı projenin değerlendirmesi okulun salonunda gerçekleştirildi. Değerlendirmede, her kategoride ilk üç derece, seçici kurul tarafından belirlendi. Seçici kurulda okul müdürü Hakan Kaya, Bandırma Yerel Hayvan Koruma Görevlisi, Avukat Zafer Evren, Bandırma Hayvan Barınağı Veterineri Yıldıray Elik, barınak personeli Cansu Aydoğan, Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ertan Tulpar ve okulun resim öğretmeni Bilge Güneş yer aldı.
Proje hakkında bilgi veren Fatih Ortaokulu Müdürü Hakan Kaya ve teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülay Dindar, projenin amacının, çocuklardan başlamak üzere toplumda sokak hayvanlarını koruma ve hayvan sevgisi konusunda farklılık yaratmak olduğuna, bunun için önce öğrencilerini Bandırma Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı´na götürerek bilgilendirdikten sonra projenin uugulanmasına geçtiklerini vurguladılar. Kaya ve Dindar, yapılan 135 barınağın, Bandırma Belediyesi´nin, kentte belirleyeceği çeşitli cadde ve sokaklara konulacağını belirttiler.
Fatih Ortaokulu´nun projesinde kategorilerinde ilk üç sıraya paylaşan yuvaların sahibi öğrencileri okul yönetimi ödüllendirecek.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli