Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sokak köpeklerinin saldırısından vatandaşlar kurtardı

Sokak köpeklerinin saldırısından vatandaşlar kurtardı

Bandırma İlçesinde meydana gelen olayda, Emekli İsmail Kuzu (73) sabah saat 06:30 sıralarında Adnan Menderes Meydanı´nda bulunan otobüs durağına gittiği sırada saldıran sokak köpeklerinin elinden durakta bulunan vatandaşlar tarafından kurtarıldı.


Köpeklerin saldırısından çok korktuğunu söyleyen emekli İsmail Kuzu, ?5 veya 6 köpek birden saldırınca kaçmaya fırsat bile bulamadım. Bir tanesi sırtıma saldırdı. Dişlerini montuma geçirdiğini hissettim ama montum kalın olduğu için beni yaralanmaktan kurtardı, dişleri sadece montumda iz bıraktı. Köpeklerin saldırısından otobüs durağında bekleyenler müdahale ederek kaçırttılar ben de kurtuldum? dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu´na göre köpeklere küpe takarak tekrar yaşam alanlarına bırakmak mecburiyetinde olduklarını ve bu hayvanların da yaşam alanlarının kent içi olduğu ifade etti.
Saldırgan olduğu tespit edilen köpeğin hayvan barınağında müşahede altında tutulduğunu söyleyen Ay, bu cins köpeklerin kent merkezine bırakılmadığını söyledi.
Haber: Erdem Özcan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false