Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Erdek Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmalarına başladı. Erdek Belediyesi ve HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile birlikte çalışan Erdek Belediyesi..

Erdek Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmalarına başladı.
Erdek Belediyesi ve HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile birlikte çalışan Erdek Belediyesi, sahipsiz hayvan barınağında tadilat çalışmaları devam ederken, bugünden itibaren tüm sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma aşılarının yapılmasına başlandı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, kent konseyinin 3. olağan genel kurulunda, konsey üyelerinin bir bölümü tarafından sahipsiz sokak hayvanlarının okula giden küçük çocuklar için tehdit ve tehlike oluşturuyor şikayeti ile karşılaştı.
Sokak hayvanları hakkında, vatandaşlar tarafından belediye ye sık sık şikayet yapıldığını söyleyen Başkan Aysan, sahipsiz hayvan barınağı fiziki olarak yetersiz olduğu için, HAYTAP ile el ele verip, birlikte hazırladıkları projenin hayata bir an önce geçmesi için barınakta inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.
Sokaklarda başı boş dolaşan köpek ve kedilerin kısırlaştırma aşıları Cumartesi günü (bugün) başlayacağını duyuran Aysan açıklamasını şöyle sürdürdü: "7 Nisan 2009 tarihinde mazbatamı aldığımda yaptığım ilk iş, özel olarak dizayn ettiğimiz araçla, ilçede dolaşan sahipsiz tüm hayvanları barınakta toplamak olmuştu. Bize gelen istekler doğrultusunda, görevliler sahipsiz hayvanları toplamak için çağrılan yere gittiklerinde, hayvanların toplanmasını isteyen çoğu vatandaş, bir iki kişinin toplayamazsınız feryadıyla karşılaşınca, şikayette bulunanların sessiz kaldıklarını gördük. Dolayısıyla görevlilerimiz tam olarak vazifelerini icra etmekte zorlanmaya başladı. Sahipsiz hayvan barınağımızın da yetersizliği ön plana çıkınca, bu kez HAYTAP`la işbirliğine gitme kararını aldık. Şimdi, belediye ve HAYTAP işbirliğinde onların hazırladığı projeye göre, barınakta tadilat çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar bittiği gibi sahipsiz hayvanlarımız toplanıp, barınakta sağlıklı koşullarda bakımları sağlanacaktır. Barınakta inşaat devam ederken, köpek ve kedilerin Cumartesi gününden itibaren görevlilerce kısırlaştırma yapılarak, aşılanan tüm hayvanların kulaklarına küpe takılacaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false