Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sokak Köpeği Çarlinin denizde yengeç avı

Sokak Köpeği Çarlinin denizde yengeç avı

Çuğra mevkiinde bulunan Erdek otel bahçesini 2 yıldan beri mesken tutan Çarli adındaki bir sokak köpeği karnını denizde yakaladığı yengeçlerle doyuruyor.

Çuğra mevkiinde bulunan Erdek otel bahçesini 2 yıldan beri mesken tutan "Çarli" adındaki bir sokak köpeği karnını denizde yakaladığı yengeçlerle doyuruyor.
Yaz aylarında açık olan otele annesiz kaldıktan sonra ve henüz 3 aylıkken gelen sevimli yavru köpek, verilen yiyeceklerle karnını doyurunca otel bahçesini mesken tuttu.
Sevimli köpeğin adını otel müşterileri "Çarli" koydu . Yaz sezonu bitince kapanan otelde yalnız kalan Çarli`nin en büyük sıkıntısı yiyecek bulamamak oldu. Ancak Çarli kısa sürede bunun da çaresini buldu. Otel önündeki sığ denizde dikkatinden kaçmayan küçük yengeçler, köpek Çarli`nin karnını doyurmaya yetti. Kış aylarında deniz içindeki yengeçlerle 3 aylıkken karnını doyurmayı öğrenen ve alışan sevimi köpek 2 yıldan beri yaz aylarında da yengeç avlamayı sürdürüyor.
Otel müşterilerinin sevgilisi haline gelen ve bu yıl 2 yaşına basan Çarli, yengeç avı dışında oyun da oynuyor. Tatilcilerin denize attığı su şişelerini alıp sahile getiren sevimli köpeği herkes seviyor.
Denize girenlerin arasında ve onlara aldırmadan 30-40 santimetre sığ olan denizde yengeçlerle adeta kovalamaca oynayan sevimli köpeğe, yengeçlerin oldukları yeri gösteren yazlıkçılar da yardımcı oluyor. Tehlikeyi sezen yengeçler hızla kum altına gizleniyor. Ancak, gösterilen yere koşarak gelen Çarli yengeçlerin kum altına saklanmalarını önlemek için önce ayağıyla üstüne basıyor, sonra kafasını sokarak avlıyor. Yengeç avlamaya doymayan köpek Çarli denizde yaklaşık 1 saat kadar kalarak zor da olsa çok sayıda yengeç avlayarak karnını doyurmayı başarıyor.
Onu en iyi tanıyan sahildeki kano kiralayan "armatör" lakaplı Sedat Küçükakın,  "Çarli" artık bu yerin maskotu oldu; kışın aç kalmamak için denizde yengeç avlamayı öğrendiği için yaz aylarında da denizde çok sevdiği yengeçleri avlamayı ihmal etmiyor ve sahilde tek yengeç avlayan tek köpek; yiyeceğini denizden çıkarıyor" diyor bir taraftan da kum altında saklanan yengeçleri köpek Çarli`ye göstererek yardımcı oluyor. 
Haber : Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli