Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Sokak müzisyeninden müzik resitali

Sokak müzisyeninden müzik resitali

Kimi zaman dikkatimizi çeken, kimi zaman ise farkına bile varmadığımız sokak müzisyenlerinden biri ilçemizde müzik ziyafeti sundu.

Kimi zaman dikkatimizi çeken, kimi zaman ise farkına bile varmadığımız sokak müzisyenlerinden biri ilçemizde müzik ziyafeti sundu.
Çay bahçeler bölgesinde konser gibi tek başına müzik resitali sunan sokak müzisyeni vatandaşlarca ilgiyle izlendi.
Erdek`te bu yaz sezonunda ilk kez bir sokak müzisyeni ile karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, sokak müzisyenlerinin gece gündüz demeden, birtakım zorluklara göğüs gererek insanlara keyifli dakikalar yaşatmak için sokaklarda sanat icra etmeye devam ettiklerini ifade etti.
Sokak sanatçılarının işportacı gibi değerlendirilmemesini isteyen vatandaşlar, sokak sanatçılarının başarılı duruşlarının başkalarının dayatmasıyla olmadıklarını açıkladı.
Erdek Çay Bahçeler Bölgesinde akşam sularında yaklaşık 1,5 saat kadar gitarı ve mızıkası ile solistlik yapan sokak sanatçısı Metin Önderoğlu, kendisini solist, gitarist, mızıkacı ve eğitmen olarak tanımladı.
Önderoğlu, televizyonlarda kalitesiz müziğin günden güne çoğaldığını ve sokak müzisyeninin amacının kaliteli müziğin var olduğunu göstermek olarak işaret etti.
Amacının, insanlara gitarın ve mızıkanın ne kadar güzel bir çalgı olduğunu göstermek olduğunu belirten Önderoğlu, "Sokak müzisyenlerinin, insanları güzel şeylere teşvik etmek gibi bir sorumluluğu var. İnsanları kaliteli müziği özendirmek güzel bir duygu, belki de mızıka sesini hiç duymayan birçok insana mızıka sesini duyurmuşumdur" diye konuştu. 
Yaz tatili için kısa süreliğine de olsa Erdek`i tercih ettiğini söyleyen Önderoğlu, bu nedenle ilçenin en yoğun bölgesi çay bahçeleri civarında müzik yapmayı tercih ettiğini açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı