Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sokak sakinlerinin baz istasyon tepkisi

Sokak sakinlerinin baz istasyon tepkisi

İlçemiz Halitpaşa Mahallesi Memduh Arslan Sokakta bulunan bir apartman üzerine kurulan baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterdi. Sokak sakinlerinin baz istasyonu için belediye ye şikayet ettiği baz istasyonunun kurulduğu çekme katın kaçak olduğu or

İlçemiz Halitpaşa Mahallesi Memduh Arslan Sokakta bulunan bir apartman üzerine kurulan baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterdi. Sokak sakinlerinin baz istasyonu için belediye ye şikayet ettiği baz istasyonunun kurulduğu çekme katın kaçak olduğu ortaya çıktı.
Yaklaşık 20 gün önce montajı yapılan baz istasyonu vatandaşları sokağa döktü. Cadde üzerinde toplanan sokak sakinleri apartman üzerine dikilen baz istasyonunu mahalle halkı olarak istemediklerini söyleyip "Bu sokağa yakın noktada bir ilköğretim okulu var her gün çocuklar buradan okula gidiyor. Bizler çocuklarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Bunun yanı sıra bu cadde üzerinde bir kanser hastası ve baz istasyonu kurulan binada birde MS hastası var buna izin verenlerde hiç vicdan yok mu?" diye tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar daha sonra kucaklarında çocuklarıyla birlikte alkışlarla protesto ederek belediye binasına yürüyüp, baz istasyonunun belediye başkanı tarafından kaldırılmasını istedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan konuyu sonradan öğrendiğini belirtip, belediye zabıtası ve fen işlerine bağlı ekipleri görevlendirerek konu ile ilgili araştırma yaptırdığını söyledi. Başkan Aysan baz istasyonu yapılan binanın üzerinde çekme kat olduğunu bu çekme katın belediye kayıtlarında ruhsatının bulunmadığını açıkladı.
Aysan, "Belediye olarak binanın varislerine, çekme katı olan binanın ruhsatının belediye kayıtlarında olmadığı, ruhsatları var ise belediyeye ibraz etmelerini içeren yazı yazdık. Eğer ruhsatları yok ise belediye olarak yasal işlemi başlatacağımızı tebliğ ettik" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false