Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Soma'da şehit düşen madenciler anıldı

Soma

Bandırma'da düzenlenen anma törenine katılanlar, Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Verenlere Selam Olsun” diye haykırdı.

Bandırma'da düzenlenen anma törenine katılanlar, Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Verenlere Selam Olsun” diye haykırdı.
Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi, için Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda KESK ve DİSK bir basın açıklaması yaptı.
Etkinliğe Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Başkan yardımcısı Mehmet Sert, Petrol-İş Sendikası da destek verirken, çok sayıda sendika temsilcisi ve vatandaşı katıldığı basın açıklaması öncesi konvoy, ilçenin Sevgi Yolu diye adlandırılan caddesinden Cumhuriyet Meydanı'na sloganlar atarak geldi.
Meydanda, DİSK adına Genel-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum ile KESK adına Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Mustafa Kocataş birer konuşma yaptılar.
Konuşmacılar Soma'da Ermenek'te, madenlerde binlerle öldüklerine dikkati çekerek her gün inşaatlarda, tersanelerde, mevsimlik işçi olarak karga tulumba, doluştuğumuz kamyon kasalarında ölmedik mi? Kölelik koşullarını aratmayan, ilkel güvensizlik ve hiçbir önlem alınmayan, denetlenmeyen, işyerlerinde ölmek, katledilmek, sakat kalmak istemiyoruz. Biz Türkye'nin ezilenleri, yoksulları, işçileri olarak bu gidişatı değiştirebiliriz. Taşeronda kuralsızlığın ve esnek çalışmanın olmadığı, insanca ve onurlu bir çalışma yaşamı istiyoruz. Üretenlerin kendini yönettiği, insanın insana kulluk etmediği, eşit özgür, adil, sömürüsüz, barışçıl bir dünya istiyoruz” açıklamasında bulundu.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli