Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?Son Kurşun Anıtı´ çevresi revize edilecek

?Son Kurşun Anıtı´ çevresi revize edilecek

Bandırma Son Kurşun Anıtı Platformu, Ayyıldız Tepe´deki Son Kurşun Anıtı için hazırladıkları yeni projeyi tanıttı.

Bandırma Son Kurşun Anıtı Platformu, Ayyıldız Tepe´deki Son Kurşun Anıtı için hazırladıkları yeni projeyi tanıttı.
Son Kur?un Anıtı Platformu, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun öncülüğünde toplandı.
Platform tarafından hazırlanan, yeni projenin son şekliyle ilgili 3D tanıtım videosu, belediye başkanı ve basın mensuplarıyla paylaşılarak proje hakkında bilgiler verildi.
Kurtuluş Savaşı´nda düşmana son kurşunun atıldığı Ayyıldız Tepe´deki tarihi alanda yer alan Son Kur?un Anıtı´nın mevcut halindeki şekline yeni ilaveler yapılarak son şeklini almasıyla tarihi bir mirasın kentimize kazandırılması amacıyla yapılması gereken hazırlıklar ve süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Yapılan sunumun ardından açıklamalarda bulunan Başkan Tolga Tosun, yeni projeyi Bandırma´nın tarihî ve kültürel değerlerinin ortaya çıkarmak açısından çok değerli bir proje olarak gördüğünü söyledi.
Bundan yaklaşık 50 yıl önce yapımı gerçekleşen Son Kur?un Anıtı´nın yeni şekline kavuşması adına Son Kur?un Anıtı Platformu´nun çalışmalarının çok anlamlı ve değerli olduğunu ifade eden Başkan Tosun, ?Bu açıdan kentimizin yerel yönetimi olarak bu projenin arkasında olacağız ve süreçte elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız." dedi.
Hazırlanan yeni projede idari bina, kafeterya, kent müzesi ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Kurtuluş Savaşına giden yolda verdiği tüm mücadeleler yeni projede yer alacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli