Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sosyal Belediyeler Akademisi Edremit´te gerçekleştirildi

Sosyal Belediyeler Akademisi Edremit´te gerçekleştirildi

Türkiye´nin farklı yerlerinden gelen 35 belediyenin katılımı ile ülkede ilk kez düzenlenen Sosyal Belediyeler Akademisi (SOBA), ?Sosyal Medya Çalıştayı´ Edremit´te düzenlendi.

Türkiye´nin farklı yerlerinden gelen 35 belediyenin katılımı ile ülkede ilk kez düzenlenen Sosyal Belediyeler Akademisi (SOBA), ?Sosyal Medya Çalıştayı´ Edremit´te düzenlendi.
Sosyal medya alanında uzman kişiler ve sosyal medya fenomenleri tarafından eğitimlerin verildiği Edremit´in Güre Mahallesi´nde ki Afrodit Termal Otel´de düzenlenen çalıştaya Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, sunumcular ve belediyelerin sosyal medya görevlileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, şöyle konuştu: ?İçinde bulunduğumuz koşullara baktığımızda tek adamlık taleplerinin gittikçe arttığı demokrasiden başkanlığa dönüş çabalarının çoğaldığını görüyoruz. Burada William Carr´in bir sözünü etmeden geçemeyeceğim ?Almanya´nın felaketi tek başına Hitler´de değildir. Alman felaketinin sorumlusu ve kendi kaderini onun ellerine kendi isteği ile teslim eden alman halkıdır´ der. Evet OHAL nedeniyle devre dışı bırakılan meclisin, baskıyla susturulan yazılı ve görsel medyanın yerine partimizin sesini duyurabileceği en önemli alan sosyal medyadır. Yani sizlersiniz. Sizlerden nasıl korkulduğunu çok yakın bir zamanda gördünüz toplumsal tepki oluşur diye internet toptan kapatıldı twitter, instagram, whatsapp, facebook hepsi niçin kapatıyorsunuz? Niçin korkuyorsunuz? Çapulculardan, tclerden, ekşi sözlükten, telaşınız niçin? Çünkü; orada tepkiler birleşiyor? kızgınlıklar yığılıyor? akıl çoğalıyor? düşünceler kümeleşiyor? çok ses çıkıyor, çok? diktatörlerin en korktukları şeydir bu çağda; sosyal medya? orada konuşuyorlar, orada tartışıyorlar, orada örgütleniyorlar, oradan haberleşiyorlar? atv, star, falan filan? topunun sesi Meriç Nehri´ni geçemezken, sosyal medya kıtadan kıtaya yer küreyi dolanıp duruyor? dedi.
Edremit Belediyesi Sosyal Medya Sorumlusu Okay Önder´de ?Sosyal medyayı aktif kullanan CHP´li belediyelerin dahil olduğu bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. Amacımız, sosyal medyayı aktif kullanmayan belediyeleri aktif hale getirmek. Sosyal medyada hiç var olmayan belediyeleri de bu alana sokmak için uğraşıyoruz. Bugün Edremit´te misafir ettiğimiz ülke çapından 35 belediyemiz burada bulunuyor. İstanbul´dan, Ankara´dan, Akdeniz´den, Marmara´dan birçok belediye görevlisi geldi. Alanında uzman 3 misafirimiz bizlere, sosyal medyanın kurumsal kimliği strateji planlaması pi ar çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapıyor. Aramızda bulunan 3 belediyenin yetkilisi de çalışma yöntemleriyle alakalı sunum yapıyor. Belediyeler arası koordinasyonu bu sayede sağlıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızı daha planlı ve düzenli şekilde hayata geçirebileceğiz? diye konuştu.
İki gün süren çalıştayın ardından katılımcılar ilçenin tarihi ve turistik bölgelerini gezdikten sonra ilçeden ayrıldılar. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli