Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Sosyete Tatlıya Bağlandı

Sosyete Tatlıya Bağlandı

Bandırma´da kurulması planlanan Sosyete Pazarı´na karşı çıkan Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, soluğu Bandırma Belediyesi´nde aldı.


Esnaf odası başkanlarının Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş oldukları ziyaretin ayrıntıları belli oldu.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya yaptığı ziyaretin ayrıntılarını değerlendiren Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, şunları kaydetti: ?Bandırma Ticaret Odası başkanımız aldığı randevuya bize de iştirak eder misiniz? Dedi. Bizde ticaret odası organizasyonunda 9 oda başkanı arkadaşımızla birlikte Belediye Başkanımızı ziyarete gittik. Derdimizi anlattık Sosyete Pazarı Bandırma´ya gelirse hem çarşı esnafı hem pazarcı esnafını etkilenir. Halka menfaati olacak gibi görünse de çarşıda ki ve pazardaki esnafımızın bu konuda büyük mağduriyet yaşayabileceğini aktardık. Bizler, bu pazarın nasıl kurulduğunu ve hangi sistemde çalıştığını biliyoruz. Çoğunluğu çakma ve korsan mal satan bir sistemle rekabet etme şansımız yok. Biz işyerlerimizde orijinal mal satıyoruz, çakma mal satma ihtimalimiz yok. Çakma mallar dükkanlar da satıldığı zaman çok ağır yaptırımları var fakat pazarda böyle bir uygulama yok. Dolayısıyla böyle bir şeyin Bandırma Pazar yerine gelmemesi gerektiğini söyledik. Belediye başkanımız da öyle bir söz vermediklerini sadece böyle bir şeyin kendilerinden talep edildiğini ama kimseye tavizde bulunmadıklarını ve söz vermediklerini söyledi.´´ dedi.
Başkan Mirza´nın esnafı zor durumda bırakmayacaklarını kendisiyle paylaştığını söyleyen Gemici, ?Esnaf istemediği takdirde esnafını zor durumda bırakacak hiçbir şey yapmayacağını belediye başkanımız bize bildirdi. Ama siz kendinizi geliştirin biz size de yer verelim onlarla beraber açın isterseniz dedi. Hatta bende dedim ki pazaryerini özelleştirin bize verin biz çalıştıralım bizim belediyemize katkımız daha yüksek olsun dedim. Çünkü pazar yerimizde bulunan 622 perondan belediyemiz aylık 75.000 lira civarında bir para elde ediyor, onlar aylık 100.000 lira civarında bir rakam teklif etmişler. Biz diğer pazarları da gerekirse zamanı geldiğinde buraya aldığımızda zaten gelirler artacak.´´ dedi.
Gemici, ?Bizde Bandırma Belediyesi´nin gelirlerinin düştüğünü ve para ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Hizmet getirilmesi için gelire ihtiyaç olduğunu da biliyoruz. Belediyemizin de yanındayız ama esnafımızı bitirirsek, esnafımız olmazsa belediyemizin gelirleri nasıl artacak? Bu konuları kendileriyle istişare ettik. Kendileri de şu anda gündemimizde Sosyete Pazarı yok, biz kimseye söz vermedik böyle bir şey gündeme gelirse tekrar sizlerle toplanırız:? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sosyete Tatlıya Bağlandı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu