Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Soyludan, Bandırma ziyareti

Soyludan, Bandırma ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bandırmaya geldi. Yalovadan gelen Soylu, önce Ticaret Borsasını ziyaret etti. B

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bandırma`ya geldi. Yalova`dan gelen Soylu, önce Ticaret Borsası`nı ziyaret etti. Burada, laboratuvarları gezip, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin`den bilgi alan Soylu, daha sonra satış salonunda üreticiler ve borsa yetkilileriyle bir araya geldi. Borsa Başkanı Sezgin, burada yaptığı konuşmada, Borsalarının, Bandırma ve yöresinin hububat ambarı olduğuna değinirken, "Bandırma, tarım ile sanayi entegrasyonunun gerçekleştiği bir ilçedir" dedi. Sezgin, işlem hacmi açısından 20. sırada yer aldıkları Borsayı, ülkemizdeki borsalar arasında 9. sıraya getirdiklerini, şimdi hedeflerinde ürün ihtisas borsacılığı ile senetlerin elektronik ortamda satışını gerçekleştirmenin bulunduğunu açıkladı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da konuşmasında, borsaların, emeğin rasyonalleşmesini sağlayan kuruluşlar olduğunun altını çizerken, şunları söyledi:
"Az önce gezdiğim laboratuvarlarınızı çok beğendim. laboratuvarlar, üretimin çok stratejik parçalarıdır. Hükümetimizin, 2013-2017 yılları arasındaki programında, laboratuvarlara destek verilmesi de bulunmaktadır. Çünkü laboratuvarların, tarımda üreticiden tüketiciye ulaşan ürünü imbikten geçirerek, kalitesini arttırma işlevine sahiptir. Hükümetimizin, göreve geldiği günden bu yana tarıma ve çiftçiye verdiği destek, 62.5 milyar dolardır. Bu desteğin, daha önceki yıllarda 22.7 milyar dolar olduğu düşünülürse, verdiğimiz desteğin önemi ortaya çıkar. Bu yıl ise çiftçimize vereceğimiz desteğin, 9 milyar doları bulacağını söyleyebilirim. Hâlen, dünya tarımında 7. sırada yer alıyoruz. 1660 çeşit tarım ürününü ihraç ediyoruz. Bu ihracatın bedeli 4-4,5 milyar doları bulmaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023`te hedefimiz, şu anda 62.5 milyar dolar olan tarıma ait gayrı safi milli hasılamızı 150 milyar dolara yükseltmektir. Çünkü, değişen dünyada 21. yüzyılın, her açıdan verimlilik ve rekâbet yüzyılı olacağını biliyoruz."
Soylu, Bandırma`nın bir cazibe merkezi olması için hükümetin de destek vereceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Borsa Başkanı Halit Sezgin, Soylu`ya bir plâket verdi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ardından Bandırma Ticaret Odası`na geçti. Soylu`ya burada Oda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı tarafından bilgiler verildi.
Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Soylu, İstanbul`da temeli atılan üçüncü boğaz köprüsüne Yavuz Sultan Selim isminin verilmesine karşı çıkılmasını anlayamadığını vurgularken, muhalefet partilerinin bu konudaki eleştirilerini, "genetik karşı çıkışlar" şeklinde değerlendirdi. Muhalefet partilerinin, önceki yıllarda da diğer iki köprüye ve Keban Barajı`na bile karşı çıktıklarına dikkati çeken Soylu, "Siyaset, sorumluluk duygusu içinde yapılmalıdır, nifak tohumları atarak değil" dedi.Süleyman Soylu, Taksim`deki gezi parkında meydana gelen olayları da şu şekilde değerlendirdi:
"Bu park, zaten trafik kaosu içinde kayboluyordu. Bu konuda, Taksim üzerinden iktidar kavgası yaratılmak isteniyor. 1 Mayıs`ta bunu gerçekleştiremeyenler, şimdi yeni bir senaryoyu uygulamaya çalışıyor. Ancak, 2004-2012 yılları arasında İstanbul`daki ağaç ve yeşil alan oranını % 64 arttıran, İstanbul`a yalnız bu yıl 1 milyonun üstünde fidan ve ağaç diken bu hükümete yeşil alan üzerinden eleştiri getirmek manidardır."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli