Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sözat, 2/B çiftçisi destekleme mağduru olmamalı

Sözat, 2/B çiftçisi destekleme mağduru olmamalı

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, 2/B çiftçisinin destekleme mağduru olmamasını dile getirdi.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, 2/B çiftçisinin destekleme mağduru olmamasını dile getirdi.
Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, üreticinin tarımdaki sıkıntılarının halen devam ettiğini söyledi.
Türk çiftçisinin üretmekten korkmadığını fakat ürettiğinin karşılığını alamadığını söyleyen Başkan Sözat, 2/B çiftçisinin satın aldığı ata yadigarı tarlalarına tapusunun yeni tarihli olduğu için destekleme alamadığını ifade etti.
2/B çiftçisinin bu nedenle mağdur olduğunu öne süren Sözat, "Atadan gelen orman içinden torununa intikal etmiş tarlaları orman içi arazisi diye ve 2/B diye adlandırılan bu orman içi arazileri şimdi yıllardan beri ekip biçen bu insanlara para karşılığında satılıyor. İçinde doğduğu büyüdüğü tarlayı satın almak çiftçimizin gücüne gidiyor. Buda yetmezmiş gibi satın aldığı tarlayı 2/B den çok cüzide olsa desteklenmelerden faydalanmak adına müracaat ediyor fakat tapunun tarihi yeni olduğu için destekleme alamazsınız diye geri çevriliyorlar. Zaten mağdur edilen 2/B çiftçisi birde böyle geri çevrilince üzüntüsü ikiye katlanıyor" dedi.
Sözat: "Bakanlık bu sorunu acilen çözmeli"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının konuya çözüm bulması gerektiğini söyleyen Sözat, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk etapta atadan kalan bu yerler gerçek sahiplerine satılacak. İkinci etapta almak istemeyen olursa buralar başkalarına satılacak. Tapularının tarihleri yeni diye kabul etmemek 2/B çiftçisine darbedir. Bakanlık acilen buna çözüm getirmesi ve önlemini alması lazım. Bizim amacımız mağduriyetleri uygulamadaki eksiklikleri yanlışları söylemektir ve bunların çarelerini aramaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli