Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sözat, sosyal demokrasiyi hissettirme sözü verdi

Sözat, sosyal demokrasiyi hissettirme sözü verdi

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, Karesi İlçesi Belediye Başkan adayı Ender Biçki, Altıeylül İlçesi Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çiçek, projelerini Küçük Sanayi Sitesi esnaf ve sanayicisine anlattı.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, Karesi İlçesi Belediye Başkan adayı Ender Biçki, Altıeylül İlçesi Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çiçek, projelerini Küçük Sanayi Sitesi esnaf ve sanayicisine anlattı.
CHP`nin projeleri heyecanlandırdı
Küçüksan yönetiminin `siyasi partilerin yerel yönetim projelerini öğrenmek` amacıyla bölgenin toplantı salonunda düzenlediği buluşmada konuşan Sözat, seçim kampanyasında yaptıkları ziyaretlerde kangren halindeki yapı kullanma izni sorununun halen devam ettiğini gözlemlediğini, bunun anlaşılmaz olduğunu kaydetti.
Sözat, "Halen yapı kullanma izni olmayan yerler var. Bir kısmı ruhsat almış, bir kısmı alamamış. Bunu anlamak mümkün değil. Bir şey ya doğrudur, ya da yanlış. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz" dedi.
Küçüksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çanakçı, 1 milyon 400 bin metrekareye varan alanı, 1.436 işyeri ve anlık 10 bin kişilik nüfusu ile Türkiye`nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan Küçüksan`ın, ülke ve Balıkesir ekonomisine önemli katkılar yaptığını, fakat belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadığını, belediyelerin yapması gereken, temizlik ve çevre düzenlemesini de kendilerinin yaptığını belirtti.
1972 yılından bu yana yapı kullanma ruhsatlarının olmadığını hatırlatan Çanakçı, sağladığımız ekonomik katkı oranında hizmet alamıyoruz. Bu hizmeti almak en doğal hakkımız" diyerek yeni seçilecek belediye yönetiminden beklentilerini dile getirdi.
Slayt gösterisi eşliğinde projelerini anlatan Sözat, Balıkesir`i `akıllı şehir` haline getireceklerini, şehir suyu fiyatlarının mutlaka düşürüleceğini, muhtaç vatandaşlara suyun ücretsiz verileceğini, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımların rencide edici şekilde değil, bankaya açılan hesaplarla yapılacağını, Balıkesir`in yeşil alan bakımından zenginleştirileceğini, bir yıl içinde 24 park yapmayı planladıklarını bildirdi.
Sözat, küçük sanayide bir sağlık merkezi kurulacağını, bölgede çalışan işçi ve çıraklara gıda yardımı yapılacağı sözü verdi.
Sözat, yapılacak yardımları şöyle açıkladı: "Ramazan ayında gıda ve kışın yakacak yardımı yapılacak.  `Destek Mağazaları` aracılığı ile gıda, giysi, ayakkabı, okul kıyafeti, okul eşyası yardımları yapılacak. Kurulacak `güçsüz evleri` ile kimsesizlere ve evsizlere destek verilecek. Üniversite öğrencilerine verilen çorba desteği, daha da genişletilerek, üniversitelerde de bu hizmet verilecek. Öğrencilere yurt, öğrenci evi ve burs desteği ağı genişletilecek." 
Sözat: "Balıkesir yeniden düzenlenecek"
Sözat, 0-5 yaş arası çocuğu olan ailelere süt yardımı yapılacağını, engellilerin hayatını kolaylaştırılacak her türlü önlemin alınacağını, kadınlara yönelik kurulacak `İş Evleri`nde üretilecek ürünlerin satışına destek verilerek ailelerin ekonomisine katkı sağlanacağını ev ürünleri pazarı, sığınma evi ve kadın danışma merkezi, eğitim ve gençlik merkezleri, yaz okulları, okullarda sağlık taraması, meslek edindirme eğitimleri, sağlıklı yaşam merkezleri, okullara bakım-onarım desteği, eğitim desteği, ibadethanelerin temizliği, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, çok amaçlı fuar alanı, mera-köy tarlası muhafazası, toplu hayvancılık bölgeleri, biyogaz enerjisi ile aydınlatma, büyük spor kompleksi, kentsel dönüşüm projeleri, piknik alanları, çay bahçeleri, beş yıldızlı otel, trafik sorunun çözülmesi, bilim-sanat-kültür parkı, modern hal binası, çay deresi ıslahı, sağlık merkezleri-halk eczaneleri gibi projelerin gerçekleştirileceğini bildirdi.
Balıkesir`in en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe çare bulunması için yeni organize sanayi bölgesi kurulacağını açıklayan Sözat, sorunların çözülmesine halkın katkısının sağlanması için Mahalle Danışma Kurulları oluşturularak mahallenin eksiklerinin belirleneceğini ve belirlenen eksiklerin giderileceğini sözlerine ekledi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli