Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SP´nin Erdek ve Bandırma adayları tanıtıldı

SP´nin Erdek ve Bandırma adayları tanıtıldı

Erdek adayı Mustafa Köse, Bandırma adayı Ekrem Süzen

Saadet Partisi´nde(SP) Bandırma ve Erdek belediye başkan adayları bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Partinin Bandırma ilçe başkanlığı binasında, ilçe başkan vekili Basri Durna´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda Bandırma belediye başkan adayının Ekrem Süzen, Erdek belediye başkan adayının ise bir süredir Erdek ilçe başkanlığı görevini yürüten Mustafa Köse olduğu açıklandı.

Toplantıda konuşan SP Erdek belediye başkan adayı Mustafa Köse, belediyeciliğin, halkın yaşamını kolaylaştırma hizmetlerini üretme anlamına geldiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

?Ülkemiz son yıllarda kamplaştırıldı. Her şeyden önce huzur ve güvene ihtiyacımız var. Biz, uçuk-kaçık projelerden yana değiliz. Belediyenin imkânlarını görmeden hiçbir projeye ?evet´ demeyiz. Biz, ?Gelin, belediyeyi birlikte yönetelim´ anlayışı içinde işi ehline veririz, yandaşlara değil. Erdek, Güney Marmara´nın yıldızı, hatta dünyanın gözdesi bir ilçe. Erdek´in sorunlarını çok iyi biliyorum. Göreve gelirsek Erdek´i, ?Milli Görüş´ çizgisinde yöneterek, ?Beyaz Masa´ya işlerlik kazandıracağız. Projelerimi ise seçim çalışmaları döneminde anlatacağım.?

Köse, belediyenin borç yükünü bildiğine işaret ederek, ?Bu borçların, ayakların yorgana göre uzatılmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Önce israfı önleyeceğiz. Bize güvenilmesini sağlayacağız. Halk inanırsa her soruna çözüm buluruz? diye konuştu.

SÜZEN KONUŞUYOR

SP´nin Bandırma belediye başkan adayı olan Ekrem Süzen, 1965 yılında Bandırma´da doğduğunu, 40 yıldır babadan gelme ticaret ile uğraştığını, 25 yıldır ise aktif siyasetin içinde Refah, Fazilet ve Saadet partilerinde yer aldığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

?Temsilcisi olduğumuz ?Milli Görüş´ belediyeciliğinde işi ehline vermek esastır. Biz de bu esaslar doğrultusunda konularında uzman kişilerle kentimize hizmet vermeye çalışacağız. Buradaki en büyük projemiz, her kademede israf ve savurganlığı önlemektir. Biz, ?Dürüst başkan, dürüst yönetim´ anlayışı ile yola çıkıyoruz. Partimizin, bu seçimlerdeki ana teması olan ?Cepsiz ceketliler iş başına´ düsturuyla çalışmalarımıza başlıyoruz. Daha önceki seçimlerde aday olan arkadaşlar, seçim beyannamelerinde belirttikleri projelerin büyük çoğunluğunu hayata geçirememiştir. Biz de kırktan fazla projeye sahibiz. Fakat belediyemizin şu andaki bütçesini görmeden, bu projelerimi hayata geçirme vaadinde bulunmuyorum. Çünkü biz, sorunlara daha gerçekçi yaklaşıyoruz. Halkımızın yaşadığı birçok problemleri ve çözüm beklediklerini biliyoruz. Örneğin alt yapı eksikliği, trafik, otopark, imar uygulamaları ve kentsel dönüşüm, yetersiz yeşil alan sorunları başlarda geliyor. Biz, bu ve benzeri problemleri liyakatli arkadaşlarla çözeceğiz. Belediyeler, insanların günlük ihtiyaçlarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmalarda bulunan kurumlardır. Bu pozisyonda da belediye başkanları, halkın hizmetkârlarıdır. Yani biz, belediyeyi emanet olarak görmekteyiz. Planlandığımız belediyecilik anlayışında halk ile iç içe olmak var. Bu husus kentimiz için oldukça önemlidir. Bandırma´mızı, sivil toplum kuruluşları, üniversitemiz, muhtarlarımız ve en önemlisi halkımız ile marka bir kent durumuna getirmek istiyoruz. Sonuç olarak biz, sosyal belediyeciliği en güzel şekilde uygulayacağımıza inanıyoruz. Rantı değil, insanı esas alan dürüst belediyecilik anlayışımızla biz de bu süreçte Bandırma halkının desteğini bekliyoruz.?

                                                           Önder BALIKÇI



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli