Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Spor kompleksi alanına AVM yapılabilir endişesi!

Spor kompleksi alanına AVM yapılabilir endişesi!

Bandırma´da spor kompleksi yapılacak alanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne devredilmesi CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç´ı endişelendirdi.

Bandırma´da spor kompleksi yapılacak alanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne devredilmesi CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç´ı endişelendirdi.
CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Bandırma´ya kapalı spor salonu yapılması için bundan 5 yıl önce atılan adımların ilerlemeyişini sorguluyor.
CHP İlçe Başkanı Panç konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamayla, Bandırma´ya 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapılmak üzere, Kayacık Mahallesi´nde Milli Emlak Müdürlüğü´ne ait 2591/155 ada parsel´de kayıtlı 25.000 m2 arazinin Gençlik ve Spor Müdürlüğü´nün önerisiyle 2015 yılında Balıkesir Mera Komisyonu tarafından ?Mera´ vasfından çıkarıldığını hatırlattı.
Söz konusu arazide imar değişikliğinin o zamanki Banvit Bandırma Basketbol Kulübü´nün talebi doğrultusunda, Bandırma Belediye Meclisi´nin Kasım 2015 tarihli toplantısında karara bağlandığını bildirdi.
Gelişen süreçte Banvit Bandırma Basketbol Kulübü´nün kapanmasının ardından ilgili parselin tekrar Milli Emlak Müdürlüğü´ne devredildiğini ifade eden Başkan Panç, Milli Emlak Müdürlüğü´ne ait bu alanın, bir şekilde ve kimsenin haberi olmadan bu kez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne devredildiğini öğrendiklerini paylaştı.
Kapalı Spor Salonu yapılacak alana daha önce planlandığı üzere bir spor kompleksi değil de, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir AVM yapılacağının konuşulduğunu gündeme getiren Başkan Panç, devamında şu ifadelere yer verdi: ?Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde birçok ilçede Milli Emlak Müdürlüğü´ne ait arazilerin sessiz sedasız, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne devri onaylandı. Bu duruma ilçe belediyeleri tepki gösterdi. Çünkü bu arazilere ne yapılacağı ne için kullanılacağı konusunda endişeliyiz. Bu arazilerin Milli Emlak Müdürlüğü´nden alınmasının amacı ranta çevirip Türkiye´nin en borçlu belediyelerinden biri olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin borçlarının kapatılması mı? Buradan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne çağrıda bulunuyoruz: Kayacık Mahallesi´nde yer alan bu alana daha önce kararı alındığı gibi bir spor tesisini yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Böylece bugüne kadar tek bir çivi çakmadıkları Bandırma´ya bir faydaları dokunabilir. Yapacak güçleri, imkânları ve niyetleri yoksa bahane üretmelerine gerek olmadığını da belirtiyoruz. Eğer bunu yapamayacaklarsa ilgili parseli Bandırma Belediyesi´ne devretsinler. Bizim halkçı belediyemiz halkımızın kullanımına sunulacak bu spor tesisini şehrimize kazandıracaktır.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli