Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?Spor ve Eğitim´ el ele devam edecek

?Spor ve Eğitim´ el ele devam edecek

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İlçe Kaymakamları ile bir araya gelerek, "Sporda Yetenek 10´la Gelecek Projesi" hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İlçe Kaymakamları ile bir araya gelerek, "Sporda Yetenek 10´la Gelecek Projesi" hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Balıkesir Öğretmenevi´nde "Sporda Yetenek 10´la Gelecek Projesi"nin değerlendirildiği toplantıda İlçe Kaymakamları proje hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi.
Eğitim faaliyetlerini çok önemsediklerini belirten Vali Yazıcı, devletimizin bütün imkânlarının eğitim için seferber edildiğini ifade ederek, sporla eğitimi birleştirdiklerini belirtti.
Akademik eğitimin değerler eğitimi ile taçlandırılması gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Eğer bir ülkede geleceği görmek istiyorsanız o ülkenin çocuklarına bakmanız yeterli. Yeni nesiller için eğitim ve öğretimin önemini kuşkusuz hepimiz çok iyi biliyoruz. Hedefimiz gençlerin uygun bir spor dalıyla ilgilenmeleri ve spor kültürü edinmeleri. Sporun eğitimle birlikte yürütülmesi bizim en büyük isteğimiz." dedi.
Eğitim ve sporun ayrılmayan, birbirini tamamlayan bir bütün olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Spor alanında hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalar sonucunda önemli bir aşama kaydederek, iyi bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Gelecekte çocuklarımızı iyi yetiştirebilirsek, onları erdemli birer birey yapabilirsek yarının Türkiye´sini bu gençlerimiz oluşturacaktır. Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Biz bu işi sahiplendik. Hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu projeye inanmak gerekiyor. Bu proje geleceğe hazırlıktır." dedi.
Spor yapmaya imkan bulamayan çocukları sporla buluşturduklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Bu projenin hedefi dezavantajlı grup alt gelir gruplu ailelerin çocuklarının sporla buluşmalarının sağlanmasıdır. Hep beraber özellikle spor yapma imkânı bulamayan ailelerin çocuklarına düzenli olarak spor yaptırıyoruz. Bu güçlü bağların ve işbirliğinin bizi mutlu edecek tek sonucu, çocuklarımızın ve gençlerimizin ülkelerine ve insanlığa faydalı olacak nitelikte donanmış olarak toplumdaki yerlerini almış olmalarıdır." diye konuştu.
Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Balıkesir´e bağlı tüm ilçelerin kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu katıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Spor Eğitim devam edecek
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli