Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Spor Yazarı Ahmet Çakır: Türk futbolu Hacivat-Karagöz oyununa dönüştü

Spor Yazarı Ahmet Çakır: Türk futbolu Hacivat-Karagöz oyununa dönüştü

Ülkemizin dürüst ve tutarlı spor yazarlarından Ahmet Çakır, Bandırmada, Türk Futbolu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Son 10 yıldır ZAMAN Gazetesinde köşe yazarlığını sürdüren Çakır, Türkiyenin, 1923ten bu yana spor politikası olmadı. Sporu

Ülkemizin dürüst ve tutarlı spor yazarlarından Ahmet Çakır, Bandırma`da, Türk Futbolu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Son 10 yıldır ZAMAN Gazetesi`nde köşe yazarlığını sürdüren Çakır, "Türkiye`nin, 1923`ten bu yana spor politikası olmadı. Sporu hâlen nasıl yöneteceğimize karar veremedik. Böyle bir ülkenin sportif başarılara imza atması beklenebilir mi?" dedi.
Ülkemiz nüfusuna göre lisanslı sporcu sayımızın çok az olduğunun altını çizen Çakır, şunları söyledi:
"Teniste, dünyada ilk 200`e giren sporcumuz yok. Yüzme sporunda ismimiz bulunmuyor. Atletizmde ciddi hiçbir başarıya sahip değiliz. Futbolumuzun, federasyonumuzun, Tahkim Kurulu`nun durumları ortada. Kulüplerin transfer politikaları içler acısı! Böyle bir ülkede sporun gelişmesi mümkün mü?"
Türkiye`deki köşe yazarlarının çoğunun niteliksiz olup, "boş konuşma geleneği"ne uygun şekilde, "boş yazılar" kaleme aldıklarını vurgulayan spor yazarı Çakır, şu değerlendirmede bulundu:
"Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre hâlen ülkemizde bini aşkın köşe yazarı var. Bunun benzeri, dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Avrupa`daki ülkelerde, konularında uzman köşe yazarları var. Bizdeki köşe yazarları ise sanki her konuyu biliyorlarmış gibi, tüm konularda yazılar kaleme alıyorlar."
Türk futbol hakemliğinin, Türk futbolunun önünde olduğunun altını çizen Çakır, "Elbette ki hakemlerimiz, zaman zaman hatalar yapıyorlar. Bu son derece doğaldır. Ama sık sık onların `günah keçisi` ilan edilmelerini de doğru bulmuyorum" diye konuştu.
Bugün Türk sporu ve Türk futbolunun Hacivat-Karagöz oyunu durumuna dönüştürüldüğüne işaret eden spor yazarı Ahmet Çakır, bu sezon şampiyonluk yarışında Fenerbahçe`yi daha şanslı gördüğünü belirtirken, "Ancak, Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu, Galatasaray`ı küçümseyen, tahrik edici açıklamalarını sürdürürse, Galatasaray`ın, rakibini yakalama şansı da artar" değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli