Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Sportif yetenekleri taramaları sona erdi

Sportif yetenekleri taramaları sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 9.596 öğrencinin yetenek taramaları il merkezi ve tüm ilçelerde başarılı bir şe

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 9.596 öğrencinin yetenek taramaları il merkezi ve tüm ilçelerde başarılı bir şekilde tamamlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen proje Balıkesir merkez ve ilçelerinde yapıldı. Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilimiz genelinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Öğrenciler boy kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu başlıklarında değerlendirilerek uygun spor branşlarına yönlendirilecekler.
Proje kapsamında yetenek taramasına Balıkesir il ve ilçelerdeki tüm ilkokul 3. sınıf öğrencileri katıldı. Ekim ayında başlayan yetenek taramalarında 45 günlük programda 9.596 öğrenci içerisinden yetenekleri tespit edilen öğrenciler temel spor eğitimleri verilerek, yetenekli oldukları branşlara yönlendirilip, Türkiye´yi temsil edecek sporcular yetiştirilecek.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli