Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Stajyer sürücülük başladı

Stajyer sürücülük başladı

Eski tip sürücü belgeleri 1 Ocak´tan itibaren yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmeye başlandı. Stajyer sürücülük ve ehliyet sistemi de 1 Ocak´tan itibaren uygulama konuldu Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği´nde yap

Eski tip sürücü belgeleri 1 Ocak´tan itibaren yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmeye başlandı. Stajyer sürücülük ve ehliyet sistemi de 1 Ocak´tan itibaren uygulama konuldu
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği´nde yapılan değişikliklerle birlikte ehliyetlerde de 1 Ocak 2016´da yeni dönem başladı. Yeni tip sürücü belgeleri, uluslararası niteliğe sahip olacak ve diğer ülkelerde de geçerli olacak.
AB standartlarına kavuşturularak 180 ülkede kullanılabilecek olan ehliyetlere yeni sınıflar da eklendi. Karayolları Trafik Yönetmeliği´ndeki düzenleme ile Emniyet Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerini bugünden itibaren yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirmeye başladı. Stajyer sürücülük ve ehliyet sistemi de bugün uygulama konuldu.
Yeni uygulamaya göre aday sürücülerin 2 yıl boyunca 75 ceza puanını doldurmamaları gerektiğini anımsatan Trafik Tescil Şube Müdürü Nurettin Şengül Şengül, "Yani normalde uyulması gereken kurallara uyduklarında stajyerlikte onları etkileyecek hiçbir şey yok. Alkollü araç kullanıldığında zaten kim olursa olsun ehliyeti alınıyordu fakat burada stajyer sürücü alkollü araç kullandığı takdirde tekrar sürücü kursunda eğitim almaya başlayacak." dedi.
Şengül, Türkiye´de yaşayan yabancıların da yurt dışında aldıkları sürücü belgelerini ülkede geçerli olanlara uygun hale getirmeleri gerektiğini bildirdi.İlgili yönetmelikte yapılan değişiklikle yarından itibaren sürücü belgesi almaya hak kazananlar, 2 yıl süreliğine "stajyer sürücü" olacak.
Stajyer sürücülerin, bu süre içinde 75 ceza puanını aşmaması gerekiyor. Bu kişiler 75 ceza puanını doldurduğunda ehliyetlerine el konulacak ve yeniden sürücü kursunda eğitim almaları zorunda olacak.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Stajyer sürücülük başladı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli