Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Su sayaçlarına ?Don´ uyarısı geldi

Su sayaçlarına ?Don´ uyarısı geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ, aboneleri hava sıcaklığının eksilere düşme olasılığına karşı, su sayaçlarına ?don? uyarısı yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ, aboneleri hava sıcaklığının eksilere düşme olasılığına karşı, su sayaçlarına ?don? uyarısı yaptı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Erdek İşletme Şefliği, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde, su abonelerinin su sayaçlarına önlem almasını istedi.
Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştüğü zaman su sayaçlarının ?don´ tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bilgisi veren BASKİ Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, donan su sayaçlarına kesinlikle sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğini belirtirken, bu hatalı uygulamadan musluk ve su borularının patlamasına kadar olumsuz gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi. 

Su sayaçları nasıl korunmalı?
BASKİ Genel Müdürlüğü, su sayaçlarının donmaması için vatandaşların alması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:
"Su sayacının bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyor ise abone numarasıyla birlikte işletmeye müracaat edilmelidir. Abonelerin tedbir almaması halinde, soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, gövdesi patlayan sayacın ise tamir imkânı olmayıp hurdaya çıkacağı ve önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir. Soğuk havalarda su sayacı ısı yalıtım malzemeleri cam yünü, elyaf, talaş vb. ürünlerle kaplanarak korunmalıdır.?
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: sayaçlarına uyarısı geldi
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı